靠玩poker賺過百萬 你問我答

902 回覆
96 Like 48 Dislike
搵到個大陸户口 但提款要等批准?
有個大學師兄又係靠賭
我連六合彩廿蚊都未中過

提款我試過應該廿四小時內到
小朋友唔識野
poker係咪姐係德州撲克?

大致上其實係,但其他遊戲例如奧馬哈都可以叫poker。

係香港玩online poker 使唔使驚?
留名學野

其實好難講,要睇你嘅對手係緊定鬆,Cash game我都唔想誤人子弟,反而打比賽初學者可以睇呢本書。

有個前輩都係叫我睇呢本
不過volume 2

與其紙上談兵
如果大家有興趣打1/2練下
歡迎add tg:agent000047
我會開個群

$1/$2

https://t.me/joinchat/AAAAAAm4_aY9AjdxW0ZDuQ

巴 入唔到嘅

https://t.me/joinchat/AAAAAEGSaxgxI0UslubJ9w

呢度開左個新tg 群
專搞$2/$5 局,細細地練習下
有意請加入

入唔到

用大陸戶口?

用大陸戶口?

B-POKER 好多魚
有興趣細賭 tg nameless213

用大陸戶口?

B-POKER 好多魚

有無巴打B-POKER幣
匯住$20美金過黎,想打但係入唔到錢
打贏個免費賽得張門票,要再打多個快速先有得入場打錢
想打cash game儲bankroll,儲夠即還
B-Poker:Luciano_yin
線上poker香港過數/拎錢好唔方便 有無巴打玩開線上poker?
線上poker香港過數/拎錢好唔方便 有無巴打玩開線上poker?

想問邊隻poker入錢同拎錢最方便 同埋用開咩户口過數而又安全?

用大陸戶口?

B-POKER 好多魚

有無巴打B-POKER幣
匯住$20美金過黎,想打但係入唔到錢
打贏個免費賽得張門票,要再打多個快速先有得入場打錢
想打cash game儲bankroll,儲夠即還
B-Poker:Luciano_yin

巴打贏多D
好奇一問
你係咪已經訓練到冇感情起伏嫁啦
同時覺唔覺得自己日常生活都變到冇感情起伏
Bpoker 有無得用微信 入錢同拎錢?
我本身玩左四年 Poker
唔可以叫做全職,但都叫做玩得密
主力係玩 25/50 為主
成績就 ok la,夠自己使埋使埋有錢儲到咁

其實 Poker 黎計講三樣野
計數,打 strategy 同打心理

計數係指每一鋪牌去計自己手牌有幾多 value
即係我地口中既值唔值得搏
有好多唔同既 term 去幫助我地分析
pot odd, imply odd, equity 等等
唔講到太複雜啦
簡單 D 就係睇對手有幾多籌碼,自己又有幾多
計下值唔值同人打晒咁

Strategy 係指每一局你落錢之前
你要問自己人地 raise 你你會點,出面出咩牌你會點應付
唔同 position,唔同對手風格,對你都有好大既影響
而你要係最短既時間,去決定一切

心理,唔止係叫你捉對手心理
估對手係 bluff 緊你定真係有信心贏
而係你要控制自己既情緒
唔好比周圍以及自己既壓力影響到
冇一個好強既心理質素,你好難係 long run 贏錢

Poker 係一個好有娛樂性既遊戲
佢同賭場其他 table game 唔同之處係
table game (e.g. 百家樂,21 點) 有 absolute winning and losing
派出黎你贏就贏輸就輸,你同緊個莊賭
但 Poker 你可以用一副垃圾牌,打走對手既 winning hand
呢個亦正正係 Poker 最引人入勝既地方

我都希望識到更多唔同既 Poker 朋友
一齊傾下你地對 Poker 既感覺
share 下大家既睇法等等
Enjoy~

不如出來玩下1/2 交流下?

講真我唔識玩細 game
個 amount 太細我應該只會亂咁 draw 牌
但大家 share contact 交流下心得都可以的

其實點解會唔識打細 係睇緊blind 數做人
而唔係睇緊個價錢
如果係咁 唔通您打大少少game會因為貴而點都唔draw 咩
另外b poker 既 player pool 係幾間online poker room共享
想易啲cash in and out 可以揀Natural8

打 25/50 我拎 pocket 10 可以 call 人地 15BB 既 raise
但打 300/600 呢?係咪都係可以淨睇 blind 數做人 call 15BB?

打咩數目都應該喺睇BB,唔應該因為身家推左一半而放棄+EV黎打,BANKROLL做唔好咪落一格打。你咁樣打輸死未天光

不如我打段片你睇
https://www.youtube.com/watch?v=BHiEkikhDGU
呢一個人比全世界笑 pre flop fold AA
但當你只係一個教書仔,搵幾千一萬美金一個月果陣
比你贏緊十幾萬美金果陣,可以咩都 fold 得落手
當你打開高 blind level 既 game 落番細 game
有時真係會控制唔到亂 draw 牌
價值觀問題

依個咪係個bankroll問題 你要打你個bankroll承受到game
唔通你flop nut 但係有flush draw board 人地推你你唔接?
我本身玩左四年 Poker
唔可以叫做全職,但都叫做玩得密
主力係玩 25/50 為主
成績就 ok la,夠自己使埋使埋有錢儲到咁

其實 Poker 黎計講三樣野
計數,打 strategy 同打心理

計數係指每一鋪牌去計自己手牌有幾多 value
即係我地口中既值唔值得搏
有好多唔同既 term 去幫助我地分析
pot odd, imply odd, equity 等等
唔講到太複雜啦
簡單 D 就係睇對手有幾多籌碼,自己又有幾多
計下值唔值同人打晒咁

Strategy 係指每一局你落錢之前
你要問自己人地 raise 你你會點,出面出咩牌你會點應付
唔同 position,唔同對手風格,對你都有好大既影響
而你要係最短既時間,去決定一切

心理,唔止係叫你捉對手心理
估對手係 bluff 緊你定真係有信心贏
而係你要控制自己既情緒
唔好比周圍以及自己既壓力影響到
冇一個好強既心理質素,你好難係 long run 贏錢

Poker 係一個好有娛樂性既遊戲
佢同賭場其他 table game 唔同之處係
table game (e.g. 百家樂,21 點) 有 absolute winning and losing
派出黎你贏就贏輸就輸,你同緊個莊賭
但 Poker 你可以用一副垃圾牌,打走對手既 winning hand
呢個亦正正係 Poker 最引人入勝既地方

我都希望識到更多唔同既 Poker 朋友
一齊傾下你地對 Poker 既感覺
share 下大家既睇法等等
Enjoy~

不如出來玩下1/2 交流下?

而唔係睇緊個價錢
如果係咁 唔通您打大少少game會因為貴而點都唔draw 咩
另外b poker 既 player pool 係幾間online poker room共享
想易啲cash in and out 可以揀Natural8

打 25/50 我拎 pocket 10 可以 call 人地 15BB 既 raise
但打 300/600 呢?係咪都係可以淨睇 blind 數做人 call 15BB?

打咩數目都應該喺睇BB,唔應該因為身家推左一半而放棄+EV黎打,BANKROLL做唔好咪落一格打。你咁樣打輸死未天光

不如我打段片你睇
https://www.youtube.com/watch?v=BHiEkikhDGU
當你打開高 blind level 既 game 落番細 game
價值觀問題

依個咪係個bankroll問題 你要打你個bankroll承受到game
唔通你flop nut 但係有flush draw board 人地推你你唔接?

當你打開 25/50 blind,講緊用三四千蚊 draw 牌果陣
我唔覺得係 1/2 你叫我用 200 draw 隻牌有咩咁大壓力
冇玩21點?

而唔係睇緊個價錢

不如我打段片你睇
價值觀問題

當你打開 25/50 blind,講緊用三四千蚊 draw 牌果陣
我唔覺得係 1/2 你叫我用 200 draw 隻牌有咩咁大壓力

咁依個係你對個blind無感覺 首先你要打個個game就唔應該有壓力 如果你話用三四千去draw有壓力既時候就解釋左你個bankroll唔適合打25/50 有壓力就打唔到a game

而唔係睇緊個價錢

不如我打段片你睇
價值觀問題

咁依個係你對個blind無感覺 首先你要打個個game就唔應該有壓力 如果你話用三四千去draw有壓力既時候就解釋左你個bankroll唔適合打25/50 有壓力就打唔到a game

我打 50/100 果陣成萬蚊 straight draw 都試過
唔覺得我打 25/50 會有咩壓力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞