『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
去影印鋪
想請問下我想影印出世紙color copy
但張出世紙唔係A4 size又唔係A3, 應該點影
去影印舖
我縮印到85%,留意唔好太貼邊印,會cut走d字
我hk 4pm點打過去,幾分鐘內就有人聽
但成個禮拜仲未有 ref email 收到
我有留言問HMPO, 我得銀行estatement, 英文名及地址,但內文中文得唔得。
佢回覆If the statement has a recent date you are welcome to submit for our attention.

搏唔搏你自己考慮啦
我用身分證大法,前幾日網上填完lost or stolen琴日send左個email黎叫我打電話去hmpo...但打左成晚都線路繁忙有咩時間會易啲打入去
見佢唔再覆email, 其實都放棄咗
梁振英寄信比英國議員俾人屌流眠
https://lih.kg/1494792
點解中國人永遠覺得自己大哂?

明明全世界都想同你做生意,做埋啲小學雞嘢逼對方同你反面,為咗面子。經濟、人命,乜都可以唔要
我用scanner app影左,放係個word到print出黎
有冇人同我一樣填表冇問到grandparents 資料
可以試下寄去,如果唔得會叫你寄正本
你應該歸類為renew,唔洗都好正常
我都冇
想問下副簽人係學生既話有無人試過成功
因為只係識英聯邦公民國家既學生
暗黑兵法 平權之父
學生應該唔得

你有冇D 年紀大少少做緊嘢既親朋戚友拎BNO 架, 嗰堆都可以副簽架喎
真係好神奇
唔係話唔比係親戚咩?
監警會可被起訴;
監警會不是政府的僱員或代理人,亦不享有政府的地位、豁免權或特權。

監警條例亦訂明警務處處長為投訴定案,但無註明涉及投訴警務處處長,例如處長行為失當、作出不合法命令等,條例中並無列明相關機制,亦無任何獨立人仕授權處理涉及處長投訴,即係處長自己查自己。

所有涉及處長投訴,除非成立由法官領導既獨立調查委員會處理,否則監警會係無辦法處理,亦無任何公信力。政府所講所有涉及警務投訴,都可由監警會處理其實並不正確,只要投訴對象係處長,監警會係廢既。

另外民事起訴警方,係並不需要由警方作出調查,咁當然舉證難,入罪難,一齊研究。
唔係一大lot信送到,收件人簽一次就得咩?
縮成A4
以前讀中史時,阿Sir大概分析過,因為中国人權力幾千年來都唔係來自人民,係來自權力鬥爭,上到位既自然心高氣傲,覺得其他比佢權力弱既人民都係失敗者,唔會睇佢地在眼內,加上支那人大多都係膜拜權力,邊個有權拜邊個,就算自己明明係受剝削弱勢階層,所以如果遊戲規則唔變,就算過多一萬年,支那仍然系支那。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞