『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
如果兩老喺你出世嗰時已經喺香港永久居民 同埋你出世紙最尾有established 你已經冇資格拎CI

多謝你呀 巴打
應該係正常,我check我果兩份,第一件收件人得我個名第一個字,例如我英文姓名叫Chan Tai Man,DHL網上只顯示Tai,第二件得我個姓,即是Chan... 但最後兩件都收到,所以唔使驚!
睇完第一頁唔係好明
幫兩老申請 佢地都唔見咗本bno啦 咁我係咪要搵hmpo cancel咗本舊passport先 跟住再填LS01?
直接填LS01得唔得
麻煩灑咁多位巴打
新手唔識做
BNO變BC
幫老豆續期
佢本新護照係BC
舊個本唔見報失咗
係咪最好email同佢講出錯?
但係內容冇寫香港居留
HMPO好似請多左人

而家快左好多....大多1-2星期攪掂
英國政府七月尾公開招聘六十個HMPO職員,可能已經請到部份人開緊工..
新手唔識做
BNO變BC
幫老豆續期
本新護照由BNO變BC
舊個本報失咗
係咪最好email同佢講出錯?
但係內頁冇寫持有人有香港居留
另外想問,如果有香港身份証同澳門身份証
同埋屋企人已經離婚,張結婚証明得黑白影印
我仲續唔績到BNO
曾經有過BNO就續到,其他條件不作計算

極快手
銀行statement 得唔得
Renew 定first time?
好緊張尋日join左processing queue希望順利
sd左subject access request一星期了都無回音
sd唔sd多封email追好?
first time 呀
舊果本過左期1x 年
想問下你查既程序,分別去生死註冊處同婚姻登記處搞?
同埋要幾耐架⋯我呀媽d野失晒蹤咁
中大獎喎,如果observation無寫嘢同nationality係British Citizen
email問清楚HMPO係咪出錯啦。如果HMPO話無錯嘅話,有BC唔好咩?
share pls
英國集中簽發之前 全球有幾個centres 做番個區 香港之前係做成個Asia Pacific

會唔會你老豆真係BC
我開ok?
如果有得平權或者修改家庭申請權利
香港office 應該要開返
你開,上次無電腦用手機開到想死

『薪火post』BNO續期資訊(54) 英國領事館遊行
https://lih.kg/1497246
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞