『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
其實有啲idd公司,唔使$1一分鐘,可以即時登記,Skype 又可以免費添,唔心急實搵到最平方法。
好的 麻煩哂巴打 馬上俾錢
課金啦
你努力喇,記得報告情況,祝你成功!
咁快 我上過星期五報lost依家重等緊第三封email (reference id) 雖然已經準備緊啲文件
上網report lost 跟住收到英國e mail 要我打去
用skype 打左去只係簡單對資料
跟手佢就話ok 叫我apply replace passport no need referance no
但我見大家都有referance no., 我係咪做錯左d 咩事
咁睇黎個個都唔同
我打完去,之後話可以ignore 下一封email同埋等幾日
而個封email 寫

Your passport has been reported as lost. We need to speak to you about this. Please call Her Majesty’s Passport Office within 2 working days

同其他巴打好似唔同
佢都係電話叫我ignore 下一封e mail
直接apply replace passport no need referance no.我仲專登重覆一次佢句野佢話無錯, 同人地又好似唔同攪到好亂
睇邊個staff 答你 我嗰個喺話will email the reference number to u within 2 days
每個人情況唔同,最好跟返佢地指引做

依家改system 要查嘅嘢多咗,但好多其實佢唔需要知
佢冇叫你副簽嘅話你係簽唔到
多啲人去得唔得
我等一兩日睇下佢叫我ignore 個e mail 係寫咩先
Btw 點都好 佢叫得我無referance no. 去apply replace bno
睇黎有定無referance no.都要狗衝試下
我用左銀行信用卡積分換電影戲飛封信,得左
上幾個post又喺有幾個巴打冇reference number apply 你可以睇下
1. 報LOST
2. 打完電話(如需要)
3. 申請
4. 收到REFERENCE NO. 就PRINT EMAIL出黎一齊寄 (如果已寄出就WEBCHAT 話個REFERENCE NO. 比佢知)
5. 等APPROVE

資料來源: 之前D 薪火POST
如確認自己曾經有BNO 就照申請, 佢叫你比咩就比咩, 比唔到就寫信解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞