『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
風車頭
即係00000 既可能無計到
咁會唔會影響到申請唔到?
照去啦,唔好問喇。
係好多人唔合資格 簽唔到
Postcode 打咩
N/A NA 00000 000 000000 唔打
全部都唔得
點會呢,錢都俾咗,梗係解決到問題啦
如係申請步驟
第一步,問你是否英國住,要揀No

如係副簽步驟
叫申請人轉paper form 好了
我係舊手寫皇冠頭,上下都有大白帶
我的BNO過期10年還畫花過(但是還清楚睇到),擔心申請唔到同副簽……有人可救我!
有舊bno在手,仲有乜好擔心啫,副署睇#10
唔搵唔知揸外國護照朋友多!呢度大部分人最終呢度問完都發現呢句正確!
居英權BC唔得姐,其他BC+退左黨之後就得
睇#11先啱
今日收到第一個We need to speak to you about your lost passport email
打去confirm左名,出生日期個d,佢叫我可以即renew,我話我唔100%firm我真係有 bno 佢叫我等等 之後有人打俾我同埋唔洗理第2個email。

跟著幾分鐘後收到第2個We need to speak to you about your lost passport email 又叫我打去,洗唔洗理佢定都係打去問一問好d。
正常唔係完曬process 佢話出個ref no,證明你之前有bno同時幫你成功report左lost咩。
我永遠唔信可退黨,你明明叫民海,黨話你叫敏海,中國人!死得眼閉吧!
話咗唔使理第二個電郵,有人打俾你講咩?叫得你申請而又肯定取消咗護照就課金啦。
終於application approved. Document receive到join queue用左兩三個星期 Approve只係用左一日
想問副署國籍嗰度,如果個人有BNO但未renew咁得唔得
冇問題,幫我副簽個位都係做會計(未考到牌)
巴打想問由 delivered 到 document received 用佐幾多日?
呢個真 入境處出張紙話你退左黨 支那認唔認都成問題
sor 1999
頭先收到第一個email個陣打去,firm曬我d資料同時佢叫我可以申請新既。之後我話我唔係100%firm我之前有bno,跟著佢就叫我等等,過幾日會有人打俾我,同埋唔洗理陣間個email。

收左線之後,我就收到第2個email,個email內容係叫我再打去(同第一個email唔同電話號碼)。

我而家係咪唔洗打去第2個email個電話,直接乖乖地等佢打電話俾我就ok了。
想問個白痴問題,我有本紅色96年年尾簽發既小童BNO,咁本BNO個簽發機構係咪屬於HMPO?
如果係我就屬於renewal唔洗搵返出世紙出黎交比佢慳返好多手續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞