『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
寄左dhl連保險成480蚊 勁貴
但好快 話星期四會寄到英國
想問下地址證明果part
銀行得estatement 印影印本係咪都ok? 要印12個月比佢?
如果稅單封信 係咪就咁交呢一封做證明就ok?
唔該巴打
錢可以保平安其實係值得比

我相信就算$4800比97前香港出世而又無整過BNO嘅人整返都會有好多人想整
[member]畀多幾張佢 冇壞/member]
太久…需要副簽,我申請唔到……現在絕望中
有誰可幫我?我周邊全是死藍C…
咁我唔等啦,照申請先
之後仲要幫男友爸爸整睇下佢係咪有無
佢話佢爸爸有印象有但唔知係bno 定bc 定cukc 定bdtc
即刻去識bno人再等兩年就解決得到
藍C好多都係得把口愛国,身體最誠實,我識果d成日認係中国人,好愛国好多都有外國護照 (尤其是退休公務員,好多都有BC),係差在你願唔願求佢地,如果真係一個都冇,試試退而求其次搵特區廁板朋友囉,再寫封書面解釋信,話自己社交圈子內冇合適副簽人,已經好盡力提供。
唔搵唔知揸外國護照朋友多,努力搵下啦,睇#11可能有啟發!
有冇人試過?我本BNO已批但寄左兩次都退回,問左DHL原因,話姓名剩係填左我個姓,因不是全名過唔到關所以在英國已被退回,但passport office 個邊俾DHL退完都冇改返全名,再寄又再被退,英國佬做野真係

We chat 係咪有真人回應?要同佢傾傾先
其實ups應該最平一間,報過唔使$300
佢話明要一張啫,足夠就可以了,最緊要合要求。
想知自己有冇bno 應該點申請?當續期?定當遺失?
睇doc
續期……bno係到
有姓冇名?咁我好彩過巴打,我兩份件都將姓同名次序掉轉,即是名行先、姓行後,DHL速遞員送第一份黎時候叫我講出收件人姓名,答佢後見佢面有難色,就同佢講鬼佬有可能將我姓同名掉轉印,佢再望望就話"哦!咁冇錯喇!",俾份件我... 
家變都其次,最緊要有閪屌,唔該巴打
Dhl問過係$428,我見香港郵政百幾蚊就無簽收服務
萬一唔好彩要補交資料又要比多次
希望不久將來,d女聽到你有BNO就濕晒!
睇doc
我只得一個朋友有BNO…個個拿特區!
聯署定,推爆BNO轉BC
失件預1%左右啦,大部分人無事,風險自決囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞