『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
我係寄正本passport去, 反正最近都無旅行去
黎緊星期四會收到BNO, 到時再答巴打
雖然香港補領passport好方便, 不過就去旅行就唔好寄啦
我用dhl 寄琴日已經有人簽收,但個system 仲未話收到
approve 完要等幾耐先收到本passport?
好似近期都有類似情況,建議唔著急嘅預最多兩星期簽收,先再行下一步。
咁押後到下星期都未有更新先再寄啦
唔該哂巴打回覆
岩岩成功申請等dhl 中
我係97前申請左有本小童bno, 無剪角
申請續期時,要我交埋祖父母資料(連我老豆老母都唔知佢地exactly 生日係咩 填岩年份,日月亂填就算)

重點係,小弟無追post, 見到佢要出世紙,老豆老母出世紙同結婚証書正本
除左舊bno 正本,其他身份證明文件我全部寄正面彩色影印本only
背面無印
全部縮印到a4 size
都得左
知唔知佢係幾時 delivered?
我已簽
不過好懷疑係咪無入英國本土postal code 其實陰陰地無計
連登咁多人,推左咁耐,美國petition 都推爆左幾個,呢個反而無乜郁,好奇怪
如果香港俾黑警拉左被打 可唔可以用bno 去英國領事館尋求保護?

快到
咁快又新post
Lm
尋日同今日好似都係4萬8
奇奇怪怪咁
我12 join queue 仲等緊
請問你咩case?
唔得,中國唔承認bno係英國籍
我想知係邊個位解釋 我搵唔到個位
成家皇冠出世紙係手,真係唔想冒險
巴打,果邊有無問你點解唔俾正本?
香港人加油
留名
係咪等佢話收唔齊文件或者佢問個陣 先有得解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞