『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
睇#11
唔該巴打
咁私下搵個BNO朋友幫手囉,問佢點做最方便佢,甚至拎埋份form去佢屋企/公司樓下搵佢,即填即拎走 (我當日就係去副簽朋友公司樓下搵佢),就算佢係藍,都唔會自己有BNO而串你申請BNO呀?睇你到底幾想申請,求人係咁架喇。
老豆老母掉鬼左佢自己本舊BNO,我想問有冇方法可以check到當時佢地本BNO有冇加到我個名係Include Child
我個朋友說能夠簽幫我…
他成日妄想支那會迫害所以寧要bno不要特區!
討厭支那,但又係男屍咁奇怪?
這個唔係藍C,問題我擔心他唔得!
他持BNO同最近失業中
副簽人係BNO的話,係咪唔影印佢passport都得?
雖然1%好低 但係唔好彩既野話黎就黎
Ups岩岩打埋去問左因該要人簽收 所以唔接受申請passport寄去
收到email叫我打過去想問第一句講咩?英文差
唔係fedex咩?
冇職業,又真係尷尬d,隨時又要再搵人補簽... 有冇個有職業?盡搵啦!
係,BC/BNO都無需要。
留名等遊行請願
呢度早排有巴打用Fedex,價錢係Speedpost同DHL之間。
想問如果兩兄弟一齊寄 寫信解釋要共用文件得唔得?
同埋一份cover letter可唔可以解釋超過一樣野 定要逐樣分開寫
成27 歲人 岩岩先知原來我有BNO
等我仲拎左特區咁耐
多謝老豆細個幫我申請
解釋點解好? 就咁話唔見左同冇? 有冇d你地用開既理由?
小弟本BNO 2006 年到期,跟住巴打們既doc申請,發現唔洗副簽,感謝巴打。
依加佢只係要我補以下文件:
-舊BNO
-彩色HKID COPY
-彩色火車頭COPY
-住址證明正本

就係咁簡單,今日去寄了!想請教下依家係咪已經變到咁簡單唔洗交相?

20/08/2019 23:41 收到HMPO email表示收到申請
唔算最平,但樓上有人話ups唔肯寄!明明Andy 幫人簽收唔少啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞