『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike

出世紙俾colour photocopy 係咪都過到骨
宣誓
唔好意思搭單問埋
我想問報遺失幾耐會收到通知要打過去果個email
好 唔該哂巴打
由17號call佢後,到收到ref no.為止有冇催過佢?
我見樓上有個巴/絲 wechat催hmpo後,要佢再打多次

係驚佢有冇漏單
我係早上report lost
第2日夜晚收到email 叫我打比佢
我打過去問過一次,不過好似冇幫助
朋友喺父母國籍嗰度填左香港會唔會有問題
想問如果要副簽會係邊個位有表download?
What you need to send 到唔見有
想問confirm identity, 如果對方唔係UK住可唔可以行online
填左就填左, 最多寄文件加多封信解釋
不過有問題佢自然會搵你解釋
唔需要擔心
右下角咪係囉
副簽本人必須住係UK先可以ONLINE搞
我意思係我見唔到呢版
去到比錢都冇
係咪姐係唔洗?
ching 咁你有冇同佢哋澄清, 取消返你個報失?
定係當唔見咗, 直接申請個新?
咁去睇Application history
如果無Ask someone to confirm your identity, 姐係系統暫時無要求你交副簽
如果有需要會再叫你交
我話我無收到Ref no. 問佢地係唔係要打俾你地再confirm,佢話無我資料如果過兩日都無收到ref. no 就直接申請
之後我話我岩岩執野搵返舊個本,咁要唔要cancel
佢話都唔洗,話直接申請,去到有無lost 個到話無就得
thanks bro
出世紙你地寄certificad copy 定係colour photocopy
唔該晒巴打
我身份証大法中晒
91年出世
果時有張冇相兒童證
身份證簽發日期(05-95)
皇冠出世紙有「Established」
不過老豆老母話冇幫我申請bno
好驚冇bno資格
根據好多巴打既講法
佢地係呃你 / 唔記得幫你申請過
因為好多個都係中晒身份証大法又有BNO資格
Report lost吧
報左啦 依家等佢通知叫我打過去
咁果時係咪真係冇申請就冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞