『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
你應該98年拎特區護照
咁即係有冇機會申請
除非你老豆老母本BNO寫左你名 否則你冇
邊到睇個名
無,BNO需要曾經有申請過先可以續
請支持平權運動,政策唔改就無得申請返
你老豆老母本BNO
當年included child 都係要拎無相嘅兒童身份證,所以身份證大法應該仍然適用
有冇人試過用DHL寄速遞?
最快幾多日到英國?

順手睇埋喱頁
又一個錯誤續領BNO教學,懶醒叫人唔好於 "Which is your passport issuing authority" 揀other,以為可以簡化而無需副簽,但最後都要後補副簽寄兩張相返去囉!批核時間又受阻延,搵自己黎搞!典型走精面香港人!
https://travelerwithmovie.com/2019/08/18/bno續領-副簽-副署/

雖然不肯定也曾有一刻想填「Other」,因為這四個名字都沒在BNO上找到,最後「跟大隊」填了這個,成功過關
若閣下曾持有BNO護照,就可以進行BNO續領的網上申請,經此網址,跟著程序按下一頁就能夠完成,非常簡單。唯一一個不少朋友的疑問,就是「Which is your passport issuing authority?」一欄,我是揀選了「UKPA, UKPS, IPS or HMPO」,有朋友揀選了「Other」,那麻煩得多,甚至不能申請。
我自己手機影,彩印,窮L做法。風險自決啦!
On9真係無藥醫
首先,甚至不能申請已經夠搞笑,終於有效點樣不能申請
同時有巴打揀左OTHER都係要副簽喎
又一個錯誤續領BNO教學,懶醒叫人唔好於 "Which is your passport issuing authority" 揀other,以為可以簡化而無需副簽,但最後都要後補副簽寄兩張相返去囉!批核時間又受阻延,搵自己黎搞!典型走精面香港人!
https://travelerwithmovie.com/2019/08/18/bno續領-副簽-副署/

雖然不肯定也曾有一刻想填「Other」,因為這四個名字都沒在BNO上找到,最後「跟大隊」填了這個,成功過關
若閣下曾持有BNO護照,就可以進行BNO續領的網上申請,經此網址,跟著程序按下一頁就能夠完成,非常簡單。唯一一個不少朋友的疑問,就是「Which is your passport issuing authority?」一欄,我是揀選了「UKPA, UKPS, IPS or HMPO」,有朋友揀選了「Other」,那麻煩得多,甚至不能申請。
On9真係無藥醫
首先,甚至不能申請已經夠搞笑,終有效點樣不能申請
係,唔揀others有機會轉成paper process,成件事會慢晒!唔小心就話啫,刻意呢都係嗰句,風險自決!
就好似叫人聯署班撚樣咁
因為根本副簽係冇得避
揀邊個都係咁
咁點解唔揀真嗰個?
點解呢排多左咁多唔識要扮識既撚樣
agger 根本好多香港人本質都係中國人之流,成日賴醒走精面做壞規矩
見到topic所以入一入黎 係唔係會搞遊行?
好似sep01
呢度暫時冇消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞