『薪火post』BNO續期資訊(53) 英國領事館遊行

1001 回覆
20 Like 3 Dislike
一打完過去講完
又即刻SEND番封一樣既EMAIL過黎叫我打過去

到到既IT都係咁
British
搏定唔搏,風險自決!
WeChat 係搵唔到哋
Webchat 就可以
香港唔係國籍
課完金,有個電郵話你知有咩要交。
風險自決,風儉由人!
有錢嘅就用錢解決,無錢嘅就要面對風險,放心,曾經持有一定會批俾你。
Yes
無計已經寫左
不過佢有填到父母bno number
應該都會查到係英藉?
豐儉由人
我唔係PE,答你唔到,有無興趣Webchat問問嗰邊?
咁就仆街啦
佢地老西都話冇
唔該晒
我都係
中晒身分證大法
老豆老母話應該冇幫我申請BNO
好驚冇BNO資格

但我見暫時冇巴絲話中晒身分證大法後申請唔到
睇doc
巴打,唔好意思
我填到外婆外公果到停左
因為佢地係大陸結婚
又無正式文件 亦無正式英文名
我應該要點做?
想問個白痴問題

我係兩兄弟都申請 想一個speed post寄兩份
但我搞完第份就俾左錢先 眼殘冇睇到要打完一個比錢前繼續加申請 咁而家仲可唔可以一個speed post寄兩份?
因為而家老豆老母出世紙同結婚証書都係得一份 好難分開寄
其實當理解到大法嘅原理,就明白點解中晒三點,就幾乎肯定擁有過bno!

首先一個97前香港出世嘅小朋友,如於11歲前出身分證,應該係用嚟申請bno,幾乎無其他原因!而bno只可以97回歸前登記,所以大法三點就係對應呢樣嘢。
如果我無佢地出世日期,只有佢個中文名,然後自己google 拼音,佢要我打原因點解提供唔到資料,我可以點做
比COLOUR COPY
就算一齊申請都未必可以共用資料
不過最安全都係WEBCHAT下
新系統無得加申請,請各自申請,然後對應pex no後地址是否一樣,係嘅就可以一齊寄,封面只需用其一地址與pex no,內容文件記得分清楚邊份打邊份,邊份要share,幫助pe能批得爽手啲。

窮嘅人speed post 都唔用,用掛號,因為郵局寄失風險係差唔多,大型速遞應承你使命必達,失件率更低,豐儉由人。
唔該曬
併音唔係官方寫法嘅話,倒不如話唔知好過,再簡單解釋一下,其實唔難。
係可以嘅,最緊要寫得清楚。

你爬多幾個post就唔會咁答了!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞