淘寶集運集中討論區 (1) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
我想問下 如果我由大陸直送到香港順豐鋪(用圓通) 咁我落去拎個陣會唔會再收$30?

你又冇幫襯順豐,佢唔會幫你收件

唔係呀 佢送之前會打電話俾我架嘛 咁我落去收件 會唔會收錢?

你會用圓通 順豐點解要幫你收

我唔係話順豐幫我收件 我係話我叫佢送去順豐個度(唔係順豐收) 我自己去收件 唔關順豐事

唔見件記得唔好呻

間間都得 記住叫賣家包好d

我問官集個間 4px佢話唔得

屌我以為你講緊私集
官集就唔知啦,好多野都唔比運

我見好多巴打話試下間集運王
等我都試下佢先
Btw 唔該巴打
咁如果寫公司地址 咁係咪唔會收錢
其實我係想問...如果用非順豐 有冇可能可以唔收錢 送到香港
因為想淘D野送俾人 但係送到來好似全部都要再收錢 唔可以直接用支付寶比曬
其實我係想問...如果用非順豐 有冇可能可以唔收錢 送到香港

睇賣家嘅姐
咁如果寫公司地址 咁係咪唔會收錢

食懵左你 寄黎香港點都要錢
工商係平啲咁解
有無巴打用過BUYUP?
可能小弟表達唔好 算啦, 都係叫佢自己去順豐集運拎算 唔直送 本身諗住直送會快D 但係又怕問佢收charge
想問下係咪間間都將d大大件但又輕聲聲既貨用體積計錢?
淘親d野都包到大大盒。得2 kg俾佢計到10kg

官集算啦 大件
點解冇人用四方集運

官集算啦 大件

就係官集唔到 燈黎
到貨啦伏唔伏?
到貨啦伏唔伏?

我有用開
如果件唔多 體積唔大 可以用 唔伏 不過預左一定係今發後到 佢地做唔到今發明到

件多 體積大就唔推薦 聽人講佢地體積重計法特別怪 同埋有機會整失or寄漏

我淘寶AMAZON都用佢, 暫時無出過事
順豐係咪俾海關CHECK得好嚴?定間間集運都咁嚴?
順豐係咪俾海關CHECK得好嚴?定間間集運都咁嚴?

Sf 特別19
唔關海關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞