淘寶集運集中討論區 (1) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
本身用開巴集,而家想轉會啦
有冇人用開新世代,掂唔掂?

唔係話幫高link,但新世代更加係屎

babycondom成班c9合奏讚好新世代喎

有冇其他集運好介紹, 係好過巴集同新世代
睇左中枱燈想淘
因為官集唔運所以打算破處用私集(dimbuy)
係咪就咁送去果間私集大陸既倉地址就得?
仲有咩要注意?例如使唔使賣家唔好申報係電器等等

去dimbuy申請左account後直接送去個個地址就得,送到先再決定自提定上門
臺燈應該無問題,可以照寫,但你驚就問下間野既客服先囉

thx
睇左中枱燈想淘
因為官集唔運所以打算破處用私集(dimbuy)
係咪就咁送去果間私集大陸既倉地址就得?
仲有咩要注意?例如使唔使賣家唔好申報係電器等等

體積重
雙12重有一件貨未發,其他到哂倉
問佢就話已發但單號未發

好唔好退貨
有無巴打用過 到貨啦
星期六晚已經交左單集 依加都仲未發貨
新手here
想問點解揀左集運但係買家照收我500蚊快遞?
用開一間幾快手嘅私集 寄敏感品會用個間
送去香港工商區 打包左第二日就到
但都有啲貴 成$20/kg
見巴打們用神州好似好多中伏case 之前又見人開page屌多寶
運普通野(衫褲鞋襪)唔知揀邊間好
新手here
想問點解揀左集運但係買家照收我500蚊快遞?

解決左了
見巴打們用神州好似好多中伏case 之前又見人開page屌多寶

香港唔係得神洲同多寶呢兩間集運

咁你用開邊間?

咁你用開邊間?

Dimbuy、到貨啦同夜貓菲兒都有用過

咁你用開邊間?

我用開個間叫立信 我公司啲淘寶(好多敏感品)都係用佢
效率真係ok嘅

樓上巴打唔好意思啊
我講到好似得兩間咁
我意思其實係想睇下有無邊間集運係眾巴絲都極力推薦

咁你用開邊間?

Dimbuy、到貨啦同夜貓菲兒都有用過

巴打係送貨定自取?
唔該想請問下如果我有一件貨品佢發左貨先話唔寄香港
想由直運轉做集運可以點做?問順豐佢又唔覆 (如果上邊有我無爬文嘅話 唔好意思 )
想由直運轉做集運可以點做?問順豐佢又唔覆 (如果上邊有我無爬文嘅話 唔好意思 )

咁佢發左去邊
你又用左咩地址收
ucbuy 集運啦 ho2buy
個倉同一個地址
連自提點都一鳩樣

佢地址要寫埋集運公司名
個倉九成九唔係自己

仲有"集運啦"都係
唔知想玩乜
有無巴打用過 到貨啦
星期六晚已經交左單集 依加都仲未發貨

下午3點截單##fatc

咁佢發左去邊
你又用左咩地址收

佢仲攬收中
我用香港順豐自提點地址

咁佢發左去邊
你又用左咩地址收

佢仲攬收中
我用香港順豐自提點地址

你人手填SF地址 定 經淘寶官集揀個地址?

咁佢發左去邊
你又用左咩地址收

佢仲攬收中
我用香港順豐自提點地址

人手填 因為我次次直運地址都係填嗰個
點知佢話唔直送香港 運費貴
所以我依家想轉集運同其他集運貨一齊運

咁佢發左去邊
你又用左咩地址收

佢仲攬收中
我用香港順豐自提點地址

退錢再用官集落單/轉私集,叫賣家改地址
今次巴集幾快
星期五集今日到

咁佢發左去邊
你又用左咩地址收

佢仲攬收中
我用香港順豐自提點地址

A. 退錢再用官集落單
B. 轉私集,叫賣家改地址
屌 9號比左錢 仆街dimbuy而家個狀態都仲係已付款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞