淘寶集運集中討論區 (1) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
第一次用淘寶+想用集運王
淘寶我諗住第一次廢事煩用信用卡比
集運 我寫佢地址+我注冊編號
如果我每間店買1件貨 例如有三間
係唔係係集運王個網到 入返呢3間訂單編號
想問個流程有無錯
想問集運王 係網上比左集運費佢先 定自取點拎貨時先比錢
想問個流程有無錯

"如果我每間店買1件貨 例如有三間
係唔係係集運王個網到 入返呢3間訂單編號"
冇錯

運費視乎你想去邊個自取點, 有d自取點接受到付或者上淘寶比錢
想問下巴集個paypal點用
係咪件貨寄到去自提點 再用信用卡比錢?
之前用開到付 一冇到付就唔識比錢

去paypal申請account,入埋信用卡資料
之後返去巴集個網站,選擇" paypal支付"
下一步會自動forward 去paypal畫面,login account
完成交易之後就ok
想問個流程有無錯

冇錯

運費視乎你想去邊個自取點, 有d自取點接受到付或者上淘寶比錢

thx
想問個流程有無錯

冇錯

thx

記住入"運單編號"先係
再揀番物流公司
想淘幾張餐枱椅, 成4kg一張, 有冇邊間集運抵d?
如果有敏感野運 巴打會推薦邊間集運
用左夜貓菲兒買好多野食
入面仲有液體, 希望運到落黎
用神州, 失了一件貨, 話賠返件貨嘅價錢畀我
但係賠係支付寶, 而我支付寶係冇實名, 即係入咗嘅錢我都用唔返?
應該要點做, 有冇其他方法?
想問個流程有無錯

冇錯

thx

記住入"運單編號"先係
再揀番物流公司

係唔係賣家未發貨係睇唔到運單編號?
我而家得TAOBAO入面個訂單號2016-12-26訂單號: 290735xxxxxxxxxx

thx

記住入"運單編號"先係
再揀番物流公司

我而家得TAOBAO入面個訂單號2016-12-26訂單號: 290735xxxxxxxxxx

未發貨睇唔到
禁"查看物流"就會好清楚見到架喇

thx

記住入"運單編號"先係
再揀番物流公司

未發貨睇唔到
禁"查看物流"就會好清楚見到架喇

thx
仲等我咁心急左禁右禁 已經揀緊仲有咩買
想問巴集情況如何?
唔介意PAYPAL
想知效率做唔做得返雙11前咁?
想問巴集情況如何?
唔介意PAYPAL
想知效率做唔做得返雙11前咁?

12月頭起用左3次都正常,幾小時內入庫,今發明至,第4次尋日下午集,跟住莫生發左貨,但到而家都未送到上門,唔知係未我港仲放緊假
唔知乜事雙十二D貨冇哂消息
但係賠係支付寶, 而我支付寶係冇實名, 即係入咗嘅錢我都用唔返?

有冇人知

有冇人知

平時賣家退款我無實名都用得返
屌巴集依家點俾錢 on99 paypal話我信用卡唔岩 但我都未入個number

有冇人知

你退款會退去支付寶CN

有冇人知

平常退款當然冇問題。唔知我有冇理解錯,但佢依家唔係單純退款, 係係支付寶轉賬過去我的支付寶, 而不經淘寶個退款機制。
因為失咗的那件貨, 價值大過集運的價錢, 所以我經淘寶退集運費都補償唔返。
想問想運一件60x60x65cm 3.5kg既野去hk,淘寶官方唔比運,有邊間集運平d,間間都用體積高 好撚貴
想問想運一件60x60x65cm 3.5kg既野去hk,淘寶官方唔比運,有邊間集運平d,間間都用體積高 好撚貴

Hotbuy

Hotbuy

仲有冇大件集運推介? 我想買傢俬
請問邊間集運磅數最公正,成日聽人講會呃秤
想淘傢私 二十幾公斤 用咩方法運費最平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞