淘寶集運集中討論區 (1) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
屌 問個賣家直送香港幾錢 答$30人仔
點知原來唔係送上門咁撚on9 送上門重要+30 咩料 我件野又細件先130人仔 +左30人仔運費直送香港 竟然唔係送埋上門 之前買mon貼 兩個機殻機套集運送黎香港自己拎先20幾蚊

畢嬲都係咁
點知原來唔係送上門咁撚on9 送上門重要+30 咩料 我件野又細件先130人仔 +左30人仔運費直送香港 竟然唔係送埋上門 之前買mon貼 兩個機殻機套集運送黎香港自己拎先20幾蚊

畢嬲都係咁

唔撚係啊 第一次直送 之前都係用集運
咁佢個直送托柒? 重要加錢咁撚on9
第一次用集運王好似都幾快
12號六點幾集完 13號中午就到左自取點
利申:非打手 有冇人用過呢間運野食?

之前聽過人講要2日先到香港,估唔到而家咁快

我今年三月開始用 已經係今發明至啦
唔係以為得巴集一間先做到今發明至呀嘛

畢嬲都係咁

佢個直送就係直送香港
住宅sf 計偏遠所以要再加

畢嬲都係咁

住宅派件加30係順豐香港特有
大陸順豐個網有講,不過啲賣家可能未必知

間間都係非商業地區就收偏遠附加費
下次GOOGLE左先啦,大陸仔未必完全清楚香港運作
有冇人知道淘寶退貨 香港寄上海 邊間速遞最平?

好耐之前好多都今發明至
係唔知出咩事先無左
上年巴集又開始返今發明至
屌 中伏 咁姐係所有直送都係假
用返集運算下次都係 曬氣
btw住宅都計遍遠地方 你話長洲 就話姐

好耐之前好多都今發明至
係唔知出咩事先無左
上年巴集又開始返今發明至

而家興後發先至
一向直送都只係工商廈
集運都一樣好多地方直送都要附加費

香港速遞不嬲都係商廈行先
唔係假,只係你冇CHECK清楚
下次睇清楚晒所有細節先玩直送啦
集運王琴晚12點落order,依家就到左
順豐搞咩咁耐都仲未送到 想快啲到先用順豐 點知原來仲慢
順豐搞咩咁耐都仲未送到 想快啲到先用順豐 點知原來仲慢

OK冇位放件,要等到有位先放
你真係好趕既就要同香港順豐客服講,去順豐站拎
有冇人知到邊間私集運到尿袋 集運王,buyup又得唔得
屌你老母神洲集運垃撚圾,個住宅送撚左成個幾禮拜都未撚到
有冇人知到邊間私集運到尿袋 集運王,buyup又得唔得

你報資料嗰時報假嘅就得啦
利申:用垃圾神州
想問一下如果想運液體既話有邊間係ok
第一次用
thx
係菜鳥裹裹玩估到貨時間,有件貨估左14號之後到貨

今日件貨話會到,點知

話送貨失敗,約聽日再送,順豐送順豐都失敗?係咪咁邪呀

香港速遞不嬲都係商廈行先
唔係假,只係你冇CHECK清楚
下次睇清楚晒所有細節先玩直送啦

完全唔明仲乜伏
你自己唔check清楚先落單有咩好怨
住宅地區不嬲都屬於偏遠地區要加錢
淘寶賣家不嬲都唔識香港d運送收費
新手就做多d功課先話人啦

鬼知咩 我以為直送就係直接送到屋企
點知都係同集運一樣要再收錢
依家知 以後係咪都集運算

四日前發今日都唔至
淘左吸塵機同usb線,但聽朋友講順豐唔運
但我全部揀哂去順豐到,可以點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞