淘寶集運集中討論區 (1) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
點解會有錯覺順豐集運快
點解咁撚on9,用順豐就係想快
仆街,次次都話住宅加一日又要加錢
加錢無問題,加左錢仲要等多日都on99

Sf直運就快

集運同快無關係

直運都叫我等多日喎
點解咁撚on9,用順豐就係想快
仆街,次次都話住宅加一日又要加錢
加錢無問題,加左錢仲要等多日都on99

Sf直運就快

集運同快無關係

直運都叫我等多日喎

次次都話住宅加一日又要加錢
都係正常過喎
價錢同時效不嬲都係計工商區
想問下有邊間集運送工商區平架 用開淘派,但覺得佢以0.5kg計好貴
想問下有邊間集運送工商區平架 用開淘派,但覺得佢以0.5kg計好貴

有最低重量果啲好呃錢

瘋狂

連其他遲過雙十二先買果堆都出哂貨運緊第二轉黎香港,個酸辣粉貨都未撚發
旺旺條友,佢答我按拍下次序,但明明我十二點十分買

連其他遲過雙十二先買果堆都出哂貨運緊第二轉黎香港,個酸辣粉貨都未撚發

佢發左囉喎 寫住等待攬收
應該係問咪假發貨 仲未有攬收記錄

佢話咗未發貨,應該係鳩禁

佢話咗未發貨,應該係鳩禁

2016年12月30日23:59:59后在物流公司系统内仍无法查看到订单的物流状态(揽件、中转、派送或签收等),则判定消费者投诉成立。其他情况下消费者投诉均不成立

雙十二天貓個發貨時間遲過淘寶好多
30號晚先真發都吹佢唔脹
雙12 重有一件未發貨

希望有人答
我同個賣家買完野之後佢就包郵,咁因為我唔識點樣禁直送同集運,我最後就好似用左集運,咁另外我深圳集運中心運來香港我就揀左順豐自取,最後我買野目前比左嘅運費就係25蚊,咁我想問依家我係咪等收貨就得,定係佢到左集運中心我要自己再叫順豐運來香港比我
sorry for 1999

希望有人答
我同個賣家買完野之後佢就包郵,咁因為我唔識點樣禁直送同集運,我最後就好似用左集運,咁另外我深圳集運中心運來香港我就揀左順豐自取,最後我買野目前比左嘅運費就係25蚊,咁我想問依家我係咪等收貨就得,定係佢到左集運中心我要自己再叫順豐運來香港比我

包郵應該係包中國去中國既郵費,你比咗果25蚊係比順豐定比邊個?
toplink 真係有D on9
貨物登記入左7件 今朝起身無啦啦變8件
有件重複左

明明收哂件 就仲有一件寫未入倉
玩撚死

希望有人答

包郵應該係包中國去中國既郵費,你比咗果25蚊係比順豐定比邊個?

唔係好清楚,但係我揀嗰個物流商係順豐,應該係比順豐
點可以迫集運做野 佢地漏左件幾百蚊既野 煩左兩日都冇用呀

退錢

退錢

退緊 但運費先五十
神J 好撚快 星期四730比錢 星期五10點就到左
買家遲遲唔發貨 催佢就話等等上單號
咩叫等等上單號
神J 好撚快 星期四730比錢 星期五10點就到左

雙十二之前個D唔搞 漏件又唔搞 梗係快喇
買家遲遲唔發貨 催佢就話等等上單號
咩叫等等上單號

等等入個單號扮住發俾你
想問下英國寄香港用邊間集運好
thankyou thankyou thankyou [/offtopic]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞