淘寶集運集中討論區 (1) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
大家不如一齊整個集運伏list 啦

1.巴集

例子

日本簽收三星期
依家有件貨送左成仲禮拜都未落鋪
對上兩次都有漏件

巴集 長居top1
巴集都係海外柒
大陸柒極有譜
係態度差左好多

冇到付 不了
我想問點先可以用到學校優惠?之前申請左dimbuy同學會又話有折,但乜都冇嘅屌

點解咁多人用佢
95折左都係差唔多全城最貴

我都想轉 但唔知轉乜

唔用官集?真心幾平,今發後至,郵局或者便利店拎又方便

點解咁多人用佢

我都想轉 但唔知轉乜

多謝你,我一陣睇
正常集落黎都要清關定係我唔好彩?
平時用開巴集都係今發明到 但今次轉用到貨啦 星期六晚交左單 依加都係話清關中

求解答
海外倉就唔好用高link la
海外用 buy &shit
淘寶用返高link 折有so

點解咁多人用佢

我都想轉 但唔知轉乜

以前都用開官集 係後尾越黎越多野禁運
想問下支付寶個實名認證係咪一定要大陸張銀行卡先整到..?
我想走去買game嗰啲點數 佢死都要我有實名認證..
google完 支付寶嗰到明明張圖可以噤到身證份/回鄉證嘅野
點知我噤入到去 又冇
想入張信用卡落支付寶都難過登天
有冇巴打可以教下我點做
google完 支付寶嗰到明明張圖可以噤到身份證/回鄉證嘅野
點知我噤入到去 又冇
有冇巴打可以教下我點做

自膠
google完 支付寶嗰到明明張圖
可以噤到身份證/回鄉證嘅野
點知我噤入到去 又冇
有冇巴打可以教下我點做

自膠

無記錯的確係要內地銀行戶口先可以,星期六內地銀行都辦公,可以做開戶
google完 支付寶嗰到明明張圖
可以噤到身份證/回鄉證嘅野
點知我噤入到去 又冇
有冇巴打可以教下我點做

自膠

無記錯的確係要內地銀行戶口先可以,星期六內地銀行都辦公,可以做開戶

申請左嗰張卡 整左個實名認證之後放唔放到香港張信用卡落去架

自膠

申請左嗰張卡 整左個實名認證之後放唔放到香港張信用卡落去架

乜入信用卡又要實名架咩
正常集落黎都要清關定係我唔好彩?
平時用開巴集都係今發明到 但今次轉用到貨啦 星期六晚交左單 依加都係話清關中

求解答

昨日巴集先攞貨,今發明午到。 正常番啦,入庫都正常 即日都入庫。
不過下次冇得到付
運大件野好似淘寶直送抵d?
你地埋大件野會用邊間集運or直送
運大件野好似淘寶直送抵d?
你地埋大件野會用邊間集運or直送

又唔一定直送既...
淘寶官集都得
(唔太記得每間個Size限制,好似中通單邊最大170cm,4px 150cm)

私集都有部分大過某個Size先計體積重,邊間就... 搵下啦

屌你老母dimbuy,件野20幾kg重,起碼45x60cm咁大都可以唔見

屌你老母dimbuy,件野20幾kg重,起碼45x60cm咁大都可以唔見

真係做咩仲用佢
雙12都話高峰期,得佢一間咁講

真係做咩仲用佢

好耐之前用過覺得幾好,咪諗住繼續用
點個搞左半個月都未寄到比我,見到呢個post先發現自己中左伏

真係做咩仲用佢

好耐之前用過覺得幾好,咪諗住繼續用
搞左半個月都未寄到比我,見到呢個post先發現自己中左伏

真係做咩仲用佢

轉會啦
有無人用四方轉運?星期五到左香港 收到訊息話7仔個啲爆曬 無得寄存 要聯絡返客服 咁我問返客服有咩地方揀啦 佢就俾左兩個工廠大廈我揀 我就揀左其中一個(a) 個陣仲係星期五既事 佢就話會幫我轉去我揀個個自取點(a)啦 星期六我再問客服 星期一係咪會收到訊息收件 然後客服話係 咁我等 我琴晚同佢講 我仲未收到訊息通知攞貨 佢話我揀(b)個個無用自提柜 無得幫我上架 我同佢同講 我揀個個係(a)嚟 佢完全唔覆我 今日星期二 咁我應該點做好 7仔又無得攞 轉去自取點又唔覆我 點算好 有無人教下我點做好
大家不如一齊整個集運伏list 啦

1.巴集

例子

日本簽收三星期
對上兩次都有漏件

巴集 長居top1

雙11 就夠玩死巴集
之前都算好,做到今發明到

雙11 之後 要幾日先入到倉,而家仲要cut埋到付,基本上玩撚完
美國同英國集運用邊間好
我之前抽中左dimbuy premium pass
但又唔想咁想用佢
留名

1.巴集

例子

日本簽收三星期
對上兩次都有漏件

巴集 長居top1

雙11 就夠玩死巴集
之前都算好,做到今發明到

雙11 之後 要幾日先入到倉,而家仲要cut埋到付,基本上玩撚完

依家正常番。 依家第二轉貨 再報告。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞