淘寶集運集中討論區 (1) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
琴日第1次用集運王
5pm落單今朝10點就到

集運王係咪可以運食物?
琴日第1次用集運王

集運王係咪可以運食物?

你唔好寫係食物同個包裝要係紙箱,
試過有間野用透明袋會拒收
琴日第1次用集運王

集運王係咪可以運食物?

你唔好寫係食物同個包裝要係紙箱,
試過有間野用透明袋會拒收

咁仆街,咁要同個賣家講好啵

乜撚野叫芝麻開門
第一次用私集,選用左神洲
想問下大件野係咪大部分私集都係用
體積重量 (dimensional weight) 是物流行業用於計算低密度包裹的方式,所得結果與實際重量比較,取較重者計算運費。
咁樣計?
體積重量 (dimensional weight) 是物流行業用於計算低密度包裹的方式,所得結果與實際重量比較,取較重者計算運費。
咁樣計?

訂左幾個LED燈箱8.幾kg。。計體積計到26kg
有冇邊間私集訂大件但又唔重既野經濟d?
咁樣計?

用物流 唔好用快遞 自己參透下
咁樣計?

用物流 唔好用快遞 自己參透下

有冇公司介紹?
巴打們求教

我拍item揀左集運, 但原來官方集運唔收(因為液體),結果店主叫我拍另一樣野加差價直運落黎

咁而家item 就收到, 但係官方集運個record 仲係度等緊收貨, 想問點樣整走佢?

如果唁整走佢應該一世都等緊收倉

就係果枝死人潤滑液
巴打們求教

我拍item揀左集運, 但原來官方集運唔收(因為液體),結果店主叫我拍另一樣野加差價直運落黎

咁而家item 就收到, 但係官方集運個record 仲係度等緊收貨, 想問點樣整走佢?

如果唁整走佢應該一世都等緊收倉

就係果枝死人潤滑液

唔洗理,佢成世都會係待入倉

乜撚野叫芝麻開門

用kuadi100 查下

想知順豐年尾會唔會繼續送件?
夜晚6點俾集運錢 7點出庫
唔知呢兩日收唔收到
宜家巴集既客服正常翻未?
我有份件16號到日本倉,到宜家都未運到落黎 whatsapp同facebook msg都唔覆
點算?我係咪要伶把刀產上去佢地office先得

你好似未比錢梗係唔運

咪係
宜家巴集既客服正常翻未?
我有份件16號到日本倉,到宜家都未運到落黎 whatsapp同facebook msg都唔覆
點算?我係咪要伶把刀產上去佢地office先得

你好似未比錢梗係唔運

咪係

用完永捷利 唔錯

大件45kg野計體積 當65kg, 4rmb/kg

尋日朝早6點比錢 集運, 今朝11點就到我樓下

司機唔串 算係咁

以後唔用夜貓菲兒了😤

唔係自取點拎係直接送去屋企?
有冇邊間可以運咖啡粉,天水圍或者元朗有得自取
用完永捷利 唔錯

司機唔串 算係咁

以後唔用夜貓菲兒了😤

係啊 用亞風直接送住宅

20蚊住宅區梗要比啦 咁大件..
用完永捷利 唔錯

司機唔串 算係咁

以後唔用夜貓菲兒了😤

係啊 用亞風直接送住宅

20蚊住宅區梗要比啦 咁大件..

Sor巴打 睇漏左45kg幾隻字
今日大陸集運休息 但係撞岩有一件派送中
如果派唔到係唔係佢會聽日派多次 韻達
今日想用神州發順豐落嚟, 但客服咁答我

由于海关严查顺丰公司的进出口件,为了避免耽误客户的件有被扣关的风险,我们将于1月1日至5日暂停发顺丰的哦,您看改其他快遞方便嗎

啲貨去晒佢個倉 迫住要用其他快遞 有冇好介紹?
棄左巴集,而加用神州定集運王好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞