淘寶集運集中討論區 (1) 請幫手答問題

1001 回覆
10 Like 4 Dislike

特別嗚謝 西部大開發臭 巴打

其實我唔係好明喎 個賣家收我$12運費 寄去集運公司個地址,
咁集運公司會唔會又收我錢架???
係咪未計落香港個費用架???

香港人用集運運費

[*]甲. 國內要收運費,集運1KG內[/*]
大陸賣家>> [貨A,中國內運費¥10] >> 中轉倉 >> [集運,1KG內¥首重] >>香港買家

總付運費:中國內運費¥10 + 集運費¥首重 = ¥10.00+首重

========================================================================

[*]乙. 國內免收運費,集運1KG內[/*]
大陸賣家>> [貨B,中國內免運費¥0] >> 中轉倉 >> [集運,1KG內¥首重] >>香港買家

總付運費:中國內免運費¥0 + 集運費¥首重 = ¥首重

========================================================================

[*]丙. 國內免收運費,集運1.5KG[/*]
大陸賣家>> [貨C,D,E,F,全部中國內免運費¥0] >> 中轉倉 >> [集運,1.5KG¥首重+續重] >>香港買家

總付運費:合計中國內免運費¥0 + 集運費¥首重+續重 = ¥首重+續重

[*]丁. 國內部分貨要收運費,集運1.5KG[/*]
大陸賣家>> [貨G,H,全部中國內免運費¥0] [貨I,中國內運費¥7] >> 中轉倉 >> [集運,1.5KG¥首重+續重] >>香港買家

總付運費:合計中國內運費¥7 + 集運費¥首重+續重 = ¥7.00+¥首重+續重

當然最好就搵d包郵既店啦,咁就唔洗出埋人地果份
Hi
神州屌你老母
用緊惠州一個比較隱蔽少少既集運服務,
首重15每公斤4加25住宅費。
貴係貴,不過行到今發明到服務,係有時又神神地。
運貨既朋友仔可以試下,無官網,有興趣可pm拎聯絡。
神州屌你老母

神州屌你老母
今轉用瘋狂第一次用
雙11都過咗3個禮拜,仲係要等3日先入到倉
想問下用過瘋狂嘅巴打 你哋係咪所有敏感貨都會主動申報
多寶食屎
重量更新極都爭一件就係唔更新
17號到倉到今日都唔撚更新果一件
仆街多寶
集運新手想請問下點樣可以買到防水噴霧性玩具暖貼果d 落黎?呢d 好似全部都禁運
集運新手想請問下點樣可以買到防水噴霧性玩具暖貼果d 落黎?呢d 好似全部都禁運

用私運

私集

私集

有沒d 好推介?
姐係funlala 神州呢d?
姐係funlala 神州呢d?

神州有個敏感貨物專綫可以運
咁而家既情況唔計錢 最好係咪順豐?

應該係
以後唔撚用神州
我啲野急要 話轉順豐都冇客服應機
26比完錢仲未打包
見到fb有人話20比錢都未打

用開中通自提

應該係
以後唔撚用神州
26比完錢仲未打包

我22都未 問親就話盡快

應該係
以後唔撚用神州
26比完錢仲未打包

我22都未 問親就話盡快

我直程聯絡唔到人
我都係用神洲 23付完 都未發
好驚佢整唔見d野
用開順豐同鑫航
鑫航可以送埋傢私
用多寶食左屎 都唔知幾時先到香港
神州客服死撚哂??
我都係用神洲 23付完 都未發
好驚佢整唔見d野

雙十一比佢整唔見最貴個件貨 唔肯應機 屌佢老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞