買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
想問下 pc 1050ti出hdmi去samsung 7 series
用4k rgb/ ycbcr 4:4:4 會不定時黑一黑
咁既情況係咪條hdmi cable既bandwidth 唔夠?
定係電視有問題?

依家試緊4:2:0睇下有冇咁既問題
賣點係43" 有埋120hz
呢個價位係pan記spec有優勢啲
不過落場睇埋再決定
只有下列電視系列將透過未來的軟體更新新增 Apple AirPlay 2 及 HomeKit 支援:
Z9G 系列
A9G 系列
X95G 系列
X85G 系列 (55 吋、65 吋、75 吋及 85 吋型號)
強國機就算港行都一樣
得堆垃圾強國apps又冇google market,仲要驚後門
以前老豆買部hisense又係咁
如果睇戲用就43GX800H會更好,有埋dolby vision同atmos,細店買5K5
如果只係睇電視節目就無所謂
想買部43吋4k smart tv $3500樓下有冇咩推薦
55吋有咩選擇
勁衰 49吋就算90g都無
因為X90G冇55"
55-60" 4k 1080p
7-8k
有咩推介
thank you thank you
睇下Netflix Youtube
阿媽睇下大陸劇
想問下600h系列係咪睇唔到netflix
啱啱追完個post,點解冇人講600h,個個都800h,真係咁正?
800h 同880分别大唔大
想買Sony KD-65 X9500G,上price 睇行同水差7,8千,水同行分別係咪差在保養?其他都一樣?
係咪真係會有update?LG都出咗airplay 2, Sony等咗幾個月都無消息,諗住今個星期去買X95G。驚買完都係無AirPlay
問過Sony 連Dolby Atmos幾時支援都未知
啲更新等到2046
水貨應該係強國機
X95G香港行貨MIJ,水貨MIC冇Google Play仲跟一堆強國Apps
我覺得Sony今年都唔會出到update AirPlay 2,可能買LG算,唔知LG TV質素如何?有無巴打用緊?
想問下65吋 除咗Sony x95g 之外, 仲有冇其他型號推介俾我比較下? 唔該哂
同問
55” 睇緊Sony 8500G 好無
想買um7600
soundbar有無介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞