買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
Aeon個app無講
Lg UM7400 49好似幾抵屌
諗住玩PS4 睇NOW新聞 睇電影有冇推介
請問如果49吋4k電視有乜野好選擇?
暫時主要睇tbb,netfilx,youtube,switch
再遲啲ps5出會買黎玩
Budget預5000左右 想買部性價比高嘅
Research過有TCL 50P6US 同埋 Panasonic TH-49FX800H
請問邊部好啲?或者有無其他49吋選擇?
43寸爬左文p記gx800幾正
但over 5k,有無巴打食評值唔值?.
去左百老匯介紹隻lg um7400都好似抵屌
折左好似4k頭,主要想睇netflix打ps4
有無選擇再介紹下?
上面兩部機其實有咩分別
Samsung 43inch RU7080 點睇?
FX800 無netflix ???
唔會掛
用緊pan記CX700都內置Netflix app
有,去咗 Aeon 睇,好撚抵屌。送 $7xx 既藍牙耳筒。但冇 95 折
去 #78 睇 Link
本身諗住等P記個gx880h

上次係凶宅問電視佬
個電視佬話P記係用LG出嘅ips
跟住話咩做咩唔買ips一樣又平啲又好啲嘅LG

想問佢係咪hard sell緊LG
Yes..係咁sell LG UHD TV 49UM7400
因為pan記冇佣收
唔係出廠年份咩?
有部32” 個人覺得好垃圾下

又有強國app(spyware) 無得uninstall
咩model? 聽講P65系 幾正

開機慢 成20s先load完
YouTube built in 既 咩都load唔到

自己裝既就和諧版 rthk節目好多都無

除左平 我諗唔到點解要買國貨版子
隨時比人backdoor

比多少少買日韓好過
用緊Sony x8500好正
Cold boot 係慢. android TV 好似部部都係咁.
最近見aeon有promotion pan記49吋
自己43同49都得,但budget有限
心思思想買43gx800 因爲有Dolby vision
但又想買49fx800 大部啲又平啲
想問應該點揀?
Dolby vision睇netfilx 4k真係好大分別?
sony 都係咁
Sony 最近有幾部W系升android oreo 之後死機, 返sony修理仲要千幾蚊
W 系列行android 咩?
唔係要Z/X 果d 先係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞