買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
去零售商買可以夾返當期嘅信用卡回贈
panasonic
TH-40GX700H
點睇? 房用
我個櫃頂盡只係放到高590 闊930既電視
43吋都放唔落

廳用緊2-3年前既三星49吋KS7300
睇電視都疾
夠不直可以衝
q80r 已經超越 x9500G
lcd 直迫 oled水平已經好勁
不過呢個比較尷尬
因為已經係oled價位
lcd始終不能超越oled 水平
ks7300評分唔渣
100hz quantum dot va
兩三年前嘅嘢已經好過好多而家啲model
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ks8000
比碼買x9000g 或以上(sony) 100hz va
fx800h gx880h (P記)100hz ips

gx800h gx100 native 50hz ips
可能仲差過ks7300
岩岩Avlife 買左, 平過凶宅百老
Ching AV Life 幾錢
55" 13.5k 送$1500 coupon
唔知係咪最平
最主要真係因為Q80R有airplay2 同一條透明光纖就攪掂晒 上牆唔使點攪已經夠靚
小弟想請問各位師兄.... 岩岩買左P記 49GX800H 係間房用....
又買左支Sony soundbar...
但我駁好左無聲...已check 駁左HDMI(arc)。
暫時我用住bluetooth連..
唔係P記soundbar..又用唔到VIERA LINK... 可以點..
高登$12290 冇野送
有冇人知P記果幾部2019 model oled tv幾時有得賣
有冇人知P記果幾部2019 model oled tv幾時有得賣
光纖
邊間AV LIFE?
google就有
我意思係邊間分店因為問過兩間分店都係14000
兩老自己住,個電視壞左,
想買返部40-43吋,但 budget有限,$4000以下有冇好介紹?
入左 Panasonic GX 880.....用左一星期
睇 4k blu ray 同 netflix...
有dolby vision 加埋佢intelligent frame creation 功能
靚到仆街, 又超順滑d 動作

忙完一日, 都要返去睇陣先訓

缺點: YouTube , netflix 同 Amazon prime video外比較小apps, 用佢browser 睇viu tv d 重播有小小煩
佢係開你13900, 要講價
點煩法?
播到中間廣告後會load 唔到..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞