買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
部Sony 43x8000d
用左2年比隻貓推跌左
睇中左2部 43x7000G 同Samsung nu7400
Sony就少左遙控語音輸入(明明部8000d有
同螢幕投射

百記sales就推薦nu7400
貴1舊水 多d功能 仲送今季now英超西甲pass
想問下各位對samsung依部有咩評價?
連全景聲都要等update,我估個update都要下年先出
最近買apple tv會送一年tv+,但未知有乜好睇
睇餸食飯
去中原/人氣買應該好啲,人氣係香港pan代理嘅專門店
pana shop其實唔係專門店,只係特許經營
當然仲可以去price網買
43x7000g唔好買 sony入門
可以比較埋43gx800h
如果仲搵到FX800H,五千幾最抵玩,係少dolby vision同atmos呢啲睇戲先用嘅功能,三部都有100hz

GX880H同X9000G係八九千價錢,後者大約貴一千
GX880H 五年保、Edge LED IPS、對比度較低但可視角高、非AN、銀框連埋識轉嘅底座
X9000G 三年保、Direct LED VA、對比度較高但可視角低、AN、黑框連固定底座

自己睇價錢同需要決定,最好落場比較埋
我同意,若果仲搵到FX800H先最抵玩
49 9000g好快跌破$9000
sony g 系重未有airplay? .......
打機真心Sony
Samsung我自己睇波都係到般
我都驚
但都係博一博心態
我買50吋
個價真係得佢同lg
最尾簡3叔係因為英超西甲
到年都成千蚊

未撚知幾時先肯update

利申用緊65x8500g
咁都係唔撚買住,
罪大行貨真係仆街
百記老點你?
英超話要8月31前買先有
反應都算ok
不過有時d app會hang
可能因為我對比廳部x8500g

Samsung 個airplay唔好有期望你會開心d
我自己會覺得廢廢地
當bonus就可以接受

遙控幾好用,簡單我幾鐘意
錄影功能我覺得magictv好好多
但就可以令我駁小舊野
AV OutLet 高清專門店 我見$8080 有, 有無伏??
但要用始終都無要買
我依家用緊 LG UB9500,
三年幾前 model, 頂撚住先,
換都係屎忽痕
百記個sales同我講
如果一部新機有問題
要番廠整,整完再賣d機會去左邊?
就係去左av outlet呢d 2線鋪
佢地會用6折收機再賣比你咁
信唔信就不得而知
反正我信了
果時計埋信用卡回贈貴2百定3百
但送番d禮物都係番到
所以百記買左
https://www.samsung.com/hk/offer/epl2019/

應該仲有
睇多次 如無意外應該都依部Samsung
未用過Samsung 驚易壞姐
佢延長左
我上月8月29日買
佢網上個條款話只去到8月31
GX880H,底坐可轉動?
即係budget許可的話係Sony?
可以轉
感謝

49"同55"可以轉動,應該左/右轉20-30度
65"變返固定座
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞