買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国

仲爭1200咋
55吋 9500G 同 A9F 點揀好
日常使用同打機多
兩部機價錢差8k
55 吋 9500G 定 A9F好
日常使用同打機多
兩部機價差8K
唔止rtings,係好多外國網站都冇review
深入少少search會發現,外國型號唔一樣
Panasonic 機可以睇HDTVTest 嘅review,但留意返外國型號同香港嘅都係有啲分別
型號名類似但cpu可以唔同hz,香港用ips 100/120hz但外國用va 50/60hz之類
係,例如GX800 英國版係用VA Panel,港版係用IPS Panel,但兩者都係用同一個video processor
https://youtu.be/xpQc8qjw84w?t=625
如果GZ1000H都咁好嘅話我考慮買呢部,反正都等唔到55吋A9G
9000g 同9500g 差得遠唔遠
Panasonic OLED 淨係冇black crash 已經贏晒
最衰pan記少review搞到我冇得用人哋個post-cal setting照抄落去
sony仲可以跟rtings set
本想睇中左 pan記隻880 貪佢有100hz 又有dv睇戲岩哂
但係發覺屋企好似唔夠位裝咁
諗緊買sony43 8500g 定話 Panasonic 43 既800

自己都比較鍾意pan記隻色多過sony

但係pan既800係50hz 好似唔係好底玩

有冇巴打可以比下意見

本身會用apply tv
X9000G送千五coupon
55X9500G仲係送一千
GX800有DV同local dimming但50hz
8500G就100hz冇其他
兩部都Edge LED嘅IPS,如果睇戲多就GX800好加埋你鐘意隻色
借問聲 邊度買 幾錢
頭先問左蘇寧 3310
原裝掛牆架 980
唔該哂巴打 想問多樣咁800 同880 除左50 同100hz外 係咪冇咩大分別 出親去中原都冇兩部可以比較 因為其實都差成兩千銀
結果都係扑鎚買QLED,55" Q80R
數一數二嘅LCD tv
只可惜Samsung 機冇Dolby Vision

不過有Hdr10+
9月1日入機場和你塞之後去咗青衣買
3680,
不過有中銀咭回贈,同呢個蘇寧呢個價差唔多啦
最後都入坑左罪大 49X9000G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞