買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
https://petitions.whitehouse.gov/petition/request-communist-china-government-redeem-imperial-dynasty-s-bond

要強国還錢, 唔還就唔好管香港
仲爭2411咋
幫手簽名同搵人幫手簽啦
巴打忙緊?
早一個星期前買左LG SM9000 55吋...
而家已經有啲想買Q80 65吋..
PS:距離只有1.5m..但係想試下再大部啲會唔會更有feel
同埋想試下封頂既led既感覺
1.5m 放55都已經好大
同電腦mon一樣 一開頭都覺得24吋好大
然後覺得唔夠換27 再32 再55吋電視…
而家我的心癮去到65吋了
非常認同
所以唯有繼續儲儲錢再換大部啲
A9G
OLED
Sony日本製會唔會襟用啲?我部LG42‘’韓國製用咗4年都冇就壞panel, 平時用黎睇戲同睇波,不過老母每日開電視超過10個鐘
想買一部65吋,一部49吋,

加埋畢直2萬到,兩部都係睇電影多

而家睇中左49吋9000G,65吋就難揀D,

唔明點解49同55吋價錢差得唔多,一上65吋就雙倍價錢
睇你有冇需要,但我再換機會keep番用android tv
1黎內置Chromecast
2黎遙控禁個mic 就可以google語音search 片YouTube 播同認得超準,唔使教屋企人都識用
3黎install apps 好方便
store 嘅apps - 有viutv,Spotify, 加番airplay 嘅apps (用番apple tv 效果好d), Kodi (播nasd片)
自己裝apk - 可以睇晒各大新聞台,用Synology Nas 可以裝dsvideo tv版播Nas d 片。。。

不過係電視打字又唔想加個細bt keyboard, lg嗰類有cursor 嘅remote 會好用d. 不過android tv 應該可以加bt mouse/有cursor remote
去買電視問有冇得掛牆,原廠要九百蚊,
個sales送左個副廠掛牆架比我叫我自己裝
冇架生呀屌
其實NB好過原廠,叫人裝個NB都係300-400左右,個NB係taobao買都好平
比左個東芝我
PAN記五年保 但唔係MIJ
兩萬筆直 買完部X9000G會得返萬一買65"
主要睇你玩唔玩apps 同自己裝apk
但係佢個Android tv hardware (包括ram/cpu)好垃圾
長遠裝太多apps實死
除非去到x9500G / OLED級別 hardware會提升
利申:X900系列用家都表示耐唔耐會hang機
LG 不了
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu6900
呢度可以慢慢睇
仲有其他型號
X9500G點樣airplay
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞