買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
Sony Android tv 真心好用,google 語音輸入+直接行港人話電視睇新聞台
有個回覆load唔出
點解個post會覆唔到
第一次買4k電視

想問下49吋買sony x8000g定samsung nu8000好

筆值$5000-8000內
sony x8000g
nu8000
評分高啲 畫面較好
巴打各有意見
正如我上面講
我最終簡左ru7400

你講果4部我都睇晒

LG, 個sales同我講如果部機有問題,要等佢客服回應好耐
我怕左呢樣,驚佢售後,驚佢無update

Panasonic 直頭個感覺係傳統電視
同埋都貴話三星,LG成千蚊

Sony就太貴,貴多2千

如果放房唔值(個人覺得)
Sony X85G 我見細舖平千幾蚊六千有找想試
大家可以俾啲意見我嘛
屋企人用55吋 Sony 8500g 9500g同LG 55sm8600
只係用嚟睇電視 同 煲劇 謝謝
Sony如果筆直夠 x9500g好過x8500g太多
review睇rtings
泡菜機冇留意
但如果細鋪買LG/3星
4千頭就搞掂

我廳果部用65x8500g

房就買左50ru7400
Price有冇邊間細鋪信得過?
定還是電視機依家野間間都冇分別?
我都想知 見大家都係又aeon又中原 price.com細鋪講緊都平一千幾百 大家有咩考慮呢
考慮入手49' sony x9000g

請問有無咩建議俾小弟參考?
邊間買好?

唔該晒~
Sony 係咪冇一部有airplay?
Sony Z9G Series (2019)
Sony A9G Series (2019)
Sony X950G Series (2019)
Sony X850G Series (2019 85", 75", 65" and 55" models)
very easy to google
X950G = 香港X95G?
我見官網冇提過airplay
代號嚟姐 應該叫x9500g添
支援airplay 2 嘅電視list 去蘋果官網睇啦
Sharp 既唔 recommended?
4T-C60AM1H 60吋 Ultra HD Smart TV
sony話今年都唔知會唔會更新

伏了
KD-43X7000G 評價如何?
X9500G 去豐澤果 d 買好似唔平得好多,
係咪返 Sony 買會好 d
我覺得Samsung q80r 以上有one connect box 掛牆 好正
巴打們點睇
香港sony啲更新慢到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞