買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
求其買部 LG 都好過屌米啦
咁你都預43吋以下咁咪諗40gx700h囉
無咩要求真係小米同海信就得
43吋以下咪40gx700h囉
無要求真係小米同海信就得
海信 三年壞了
43或以下,最經濟邊款最j得過,唔打機淨睇電視/鏡像射片
40gx700h

唔好再問
友和買電視信唔信得過想買部43UM7400見佢平好多,定係去番豐澤果d買好d
事乎你有冇野用途
例如你有冇需要裝多啲apps
會唔會成日用chromecast之類
不過裝過多apps亦會拖慢部電視嘅速度
始終電視機裡面嘅hardware 同你部手機真係差太遠
旗艦果啲電視硬件就會好啲
如果剩係for netflix youtube nas 手機畫面投射等等
, 其他牌子嘅os都夠
利申:x9000e用家 用咗差唔多兩年
咦我睇下
好似冇ANDRIOD TV?
dv= dolby vision
要android tv 唔使諗,得Sony
TCL/大陸化左嘅sharp 好似話都有android, 但唔係android tv 同冇google service,應該冇voice command 同要手動install apk

自己用緊sony 9000f, 老母嗰邊只擺到40",只能夠買平價Panasonic比佢
用落interface, apps store, Chromecast 等等,Sony 完勝Panasonic
其實有冇andriod tv重唔重要?
對於長用黎講既話?
事乎你有乜野用途
例如你有冇需要裝多啲apps
會唔會成日用chromecast之類
不過裝過多apps亦會拖慢部電視嘅速度
始終電視機裡面嘅hardware 同你部手機真係差太遠
旗艦果啲電視硬件就會好啲
如果剩係for netflix youtube nas 手機畫面投射等等
, 其他牌子嘅os都夠
利申:x9000e用家 用咗差唔多兩年
43UM7400/43RU7100/43GX600H 邊部好d
買咗LG 49SM8400 $7400 好正
買咗LG 49SM8600 $7400 好正
49x9000g終於8字頭了
師兄最尾有冇買到TCL
未,我11月先買。你呢?
仲諗緊,考慮緊P8M同P65, 上price.com睇價錢一樣,未去睇實物
不過同你一樣睇睇下見android tv一般都開機較慢,小弟只想要部43''預算3500以內既電視
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ru7100
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/um7300
Gx600h rtings冇 不過應該同佢地差唔多
落場比較最實際
呢三部肯定好過鬼國機
Budget有限又唔想買國貨做完research見呢3部都唔錯,可能會揀LG果部因爲IPS
買咗pan記TH-55FX800H,個師傅上黎拆盒試機(所謂安裝),好強調小心條玻璃邊會碎同裂,嚇到我同個fd手都震

小弟喺鴨記買咗個掛牆架,可前後郁動,已經裝咗上去

但一個人唔敢郁佢,有冇師兄可以話我知係咪真係易碎
機背咁薄你都知乜料,要拉出來就托機底喇叭位
巴打買幾錢?
47”要有内置airplay 2有冇推介?
筆直一萬內
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞