買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
睇你點睇
100hz。你有打機就sony
你有用黎睇戲就gx700

但係sony貴咁多

最後49吋以下既電視真係比狗屌
經過今次買電視。根本就係蝦九D屋企細既人

49吋以上就基本上功能齊
3星ru7400 有錄影
咁我想用黎netflix其實係gx700好d ?

雖然我係sony狗
唔打機50hz 其實都夠
而且有DV 睇netflix 會正啲
oic
見佢官網冇寫
btw係咪只係可以係自己部電視睇返果種
咩係DV呀sorry

啫係我gx700夠?
咦我睇下
好似冇ANDRIOD TV?
dv= dolby vision
要android tv 唔使諗,得Sony
TCL/大陸化左嘅sharp 好似話都有android, 但唔係android tv 同冇google service,應該冇voice command 同要手動install apk

自己用緊sony 9000f, 老母嗰邊只擺到40",只能夠買平價Panasonic比佢
用落interface, apps store, Chromecast 等等,Sony 完勝Panasonic
其實有冇andriod tv重唔重要?
對於長用黎講既話?
留名學野
fx800同gx700差唔太多,但如果想android tv得sony揀...睇黎要決擇下android tv重要性
Sony 32w660g
好唔好
電視櫃最多裝得32吋
唔肯定
我無試過落電腦睇
我插2.5 H@SE 用到
我之前32w700c兩年一過即壞。自己諗
成部機仲好新淨。折過入面黎睇。入面一粒塵都無
我睇到咁新淨要扔都傷心

咁大鑊
咁32吋買咩好
唔敢再買太低階機
呢D牌子低階子蝦窮人
你要買低階機買其他牌子

呢個尺寸真係唔建議買Sony
咁你果陣買左咩機
咪講左32w700c囉。呢幾日格硬直上49吋
我其實個情況同你一樣。其實都係放到32吋
但32吋機價咁既質素真係比狗屌
所以我間屋搬左野黎就個電視
其實我本身係想問你部sony壞左之後換左乜野機
可能講得唔係咁清楚
thank you 我再睇下買咩機好
上幾頁個回覆咪我問買咩機。最後係P記40gx700同49fx800我簡左fx800

我建議你40gx700

Sony 低階細尺寸機唔敢再買
強烈建議。唔好再諗P記同sony40吋以下既機。係唔抵買。呢個星期睇左好耐呢兩個牌子。
其實我女人都唔太鍾意太大,而且地方所限...預43或以下,如果係咁我不如以平為主,eg小米或者海信
sharp有冇得諗
我就係因為個電腦櫃fix死左max 32吋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞