買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咁我想問下X85G 係IPS定VA
ips
入左LG SM8600 49inch 好似無咩人討論,
大家點睇呢部?
借問聲 40" Smart TV 有冇好推介?
屋企部Bravia 用左>10年壞左
budget 5 6千左右
講返少少先
度過位應該最盡放到40",
42, 43"應該難少少
暫時睇到呢隻好似OK
Panasonic TH-40GX700H

大家有冇心水推介?
唔該!!
唔錯嘅低階機 有DV
想問下apple tv app係咪等samsung 先有?
追唔到數碼臺有咩辦法搞?
明明二部電視都有畫面…
可能條線嘅問題
好想買部Sony a9f 但太貴屌唔住
想問a8f用後感如何
1)呢個我熄住咁駁既,我諗應有無問題。
2)我返去再睇多次說明書,之前睇極都無setting HDMI呢一步...
3)第二步唔成功... 所以我㩒入去都無得揀...
你條hdmi線係咪>>>唔support arc <<<<呀

我用denon 擴音機 駁完, 開機

1.擴音機menu: 選番開 ARC function : on
mode 選 tv audio <<<你soundbar應該有類似野set

2.電視 >> 普通台 聲音個menu
選擇揚聲器, 就有 家庭影院 選

請教一部電視機係咪最多4個HDMI,仲要得LG Sony有?
我見☆☆☆ pana好似最多3個
pan gx880h有四個
大家好呀
我新屋入伙想買部43吋4K電視

上網睇左好多資料,揀到以下三部唔知點揀好

1 LG UM7400/UM7600
呢部對我黎講最大賣點係個遙控,因為我應會周不時用黎上網/Now E睇波/Netflix 等

2 Panasonic TH-43GX800H
呢部就中原個Sales推薦 畫面好似真係比LG靚
但缺點就係個遙控好似好唔方便

3 Sony KD-43X8500G
聲/畫都最靚 但又係遙控問題
都有聲控但就無咁靈活

點揀好...
比得起錢x8500 la

用緊個遙控唔錯
好過pan記
我原本都係諗49吋
但49既機基本上個闊都1110mm
我面牆岩岩好得1100mm

無理由電視闊過牆
謝謝師兄 再考慮下先
FX800H 1098 闊
2mm....
good 用黎連switch PS4 pro感覺都好正
review網話input lag高 可能我唔玩槍game 所以感覺唔到
個喇叭普通電視質素 咪聽$ony尻吹
利申 用左10年32吋pan記換65a8f 升得太跨可能有d缺點睇唔出
如果你講保養或者耐用性一定係Panasonic
我本身舊果部Panasonic,用咗超過10年都未壞,仲好好色
但因為想轉大size所以先要換

Sony就售後都唔太差
之前買咗部師傅上嚟開機
個mon有一點花
都叫廠換過部新款機比我

Lg同三星就得知平字
但如果想幾年就換/玩下新野
都不過不失
因為又有airplay,又有magic remote 咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞