買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
你用機身喇叭應該分別不大。
如果49吋
應該買panasonic fx800定係samsung RU7100 ??
pan係上年中高cLazz. 三叔係今年中clazz
剩低就係就你自己屋企咩環境 同個人觀感.

general pan適合打機同wide angle. 鐘意光猛mon
samsung就係鐘意睇畫面細節

不過因為只係中端機. 唔係detail睇冇太大區別

落ssp 兩部一齊睇. 邊個like就要邊部...
多謝師兄解答,pan aeon做緊$5390,
samsung ru7100就做緊$4370,都差1000蚊
電視會係窗口隔離,邊部好啲?
Samsung有airplay,Pan就無..
另外我見hz同fps兩部都有啲分別?
呢部係港行?都係咁?
唔太知啦 早幾年電腦mall 買

以前買無為意咁多backdoor app
依家直接唔用上網功能
我部Sony x8500好快喎(新買)
pan refresh rate高d 120
三叔55吋以下嘅清一色得60 唔打動作game我唸冇咩問題

窗口隔離如果背光而且改唔到位置咁就pan好少少

個os. airplay如果唔係要streaming. 齋mirroring 咁pan都有類似function. 呢個睇習慣.
如果要三叔可以睇舊款nu8000
dolby atmos先關喇叭事
dolby vision係畫面喎

不過有得揀就買大機好啲
另外fx800係ips 120hz,對應今年機係gx880
gx800得60hz畫面
去門市睇下再比較埋
真係冇屌錯佢
X85G個black uniformity test果然慘不忍睹
開頭仲以為係43" Panel問題,原來係全線除左85"無一倖免
罪大又一撚狗之作

利申 43X85G被撚用家
點同呢
你新買. 上面TCL個部已經3年幾. 今年新既TCL都快啦

我都想試下, 不過好似見無咩人講
43吋電視黎講邊部好d?
罪大x7500f x8000g
P記 GX800H
啱啱去咗百老匯問
真係香港行貨都會咁
佢話係系統設置
即刻打退堂鼓

咁想問吓大家,4x至50吋智能電視 (上到網, YouTube, Netflix)
除咗大陸牌子
有咩牌子/型號係最平?
(我知sony好,但真係要睇住budget做人)
感謝大家
啱啱去咗百老匯問
真係香港行貨都會咁
佢話係系統設置
即刻打退堂鼓

咁想問吓大家,4x至50吋智能電視 (上到網, YouTube, Netflix)
除咗大陸牌子
有咩牌子/型號係最平?
感謝大家
啱啱去咗百老匯問
真係香港行貨都會咁
佢話係系統設置
即刻打退堂鼓

除咗大陸牌子
有咩牌子/型號係最平?
感謝大家
Sorry 佢話系統問題 以為send唔到 㩒咗幾次
sony x8500 係咪有airplay?
即係有default apps 係剷唔到?
budget <$5000
TH-43GX600H 係咪最好選擇,行街經過專門店見到賣緊$4780
Default apps就唔係好sure
但youtube嗰啲真係有啲片會search唔到
Sony想掛牆係咪買返原裝架好?
師兄 nu8000有什麼好?有airplay?
同pan fx800比較既話 邊部好啲? thx
自己再裝多個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞