買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
8500g 好似好差
A9G部55去咗邊
想買部55" 其實想$5000左右 但好無揀唔落手
暫時睇中Panasonic TH-55FX800H $8800 好似係上年最TOP個款?
如果大約呢個價位 係咪好似SONY KD-55X8000G?
Panasonic TH-55FX700H 睇過實物好似畫面同 FX800H都差幾遠下噤
定有其他差唔多既推介
對比Sony X9500G 邊部色準d 自然d ?
請問各位巴打
筆直1萬
想買部55寸for兩老
sony入門系7000g 定係舊年嘅panasonic 55fx700h比較好?
定係買p記新記?
睇過rtings sony入門系確實麻麻 但係p記又冇review 唔知買邊部好
只考慮sony或p記
睇電視/電影有分別
主要留意顏色上
如果sony out of budget
我會揀*** (以下有airplay而且好過x8500g)
55”
ru8000/q60r
55”/ 65”
q70r<-呢部同55x9500g同級
一定x9500g
上面已經有review post出來
自己爬一爬
以為上面佢講x8500g
不過應該都係x9500g好啲
始終va電視顏色同對比度較ips好
想問下自己裝電視難唔難?
我裝坐枱,係咪裝好D支架,插電就得? 洗唔洗調較D咩嘢?
因為佢送貨同安裝分開2日,如果冇咩困難我都費事請多1日假
自己裝咁有種
你應該知道如果有咩意外係唔賠㗎
我仲諗住好易裝,唔洗特別等師傅黎搞,聽聽下我都淆咗底
不過想另外問一問,送貨黎個陣我洗唔洗自己打開check 1次,定等師傅黎先開包
第1次自己買電器唔係好識
唔係掛牆自己整都得啦
好易
係我就唔冒險自己開
有咩入你數點算
唔該曬上面2個巴打
麻煩哂巴打
自己裝好易

不過最好有多個人幫你 穩陣d
自己裝係好易
但mon有花唔會換比你
師傅開包先有問題包換
你自己開有問題自己食晒

親身經歷
之前aeon promote買咗部sharp 4T-C60AM1H
買完先發覺行緊大陸android store
連youtube都冇
請問下有冇其他方法裝啲app上去
50吋 4K $5000 左右 駁電腦睇戲 有邊部好用?
真心求教
43吋 Sony x8500g Vs Samsung Q60R 邊部好?
主要打PS4 pro
同問!49吋電視,平時打PS4 Pro ,唔想側邊睇電視會變色!價錢七千內,有乜建議??謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞