買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咁講一講我又諗緊X8500
最平中原都14XXX, 豐宅同百老匯都維持萬五左右
點計都係細鋪賣著數
過左100K
RTINGS 話LG C9 最好
Android TV 點airplay?
要airplay 唔係得Samsung 先有?
sony有但要等update
等到2046都唔知有無
蘇寧早兩日問13xxx
電視唔同電話好多background service同多工,hardware 比到夠用就算,唔好咁高期望

要機能勁點都係加android 盒/apple tv, 反應一定快好多

so far 部機有十零個apps,用左差不多一年,印
象中hang 過一次機only
要iphonr iPad airplay 出電視可以用apps
要電視airplay 去homepod 就冇計要等
升咗android 8.0有啲改善 起碼有幫妳clear 啲background app 冇咁lag
android 7.0果陣lag爆
好多人7.0果陣連個google cast (chromecast buit-in 都唔見咗)
包括我 果裝唔夠10個app
你都係x900系列?
下個月就可以買 希望10.1之後再折啲
x9000f
X9000F同X9000G差唔多,一樣2GB RAM
就算X9500G有X1 Ultimate,都只係2.5GB RAM
LED款硬件差唔多
OLED款好似係4GB RAM
唔急既1-2月先買。應該平好多
急 裝修完就買
忍夠部垃圾海信
低過x900應該仲參差
同55x8500 43x8500都應該唔同
電腦mon太貴 所以想買部電視做副mon睇戲
43” ~5000 budget
想玩下hdr 有冇邊部有local dimming?
有見到pan gx800 不過我又想要va panel多啲
有冇好推介
到時應該有Airplay + homekit upgrade
43" 要va加local dimming
起碼sony同pan都冇
40gx700h係va但冇local dimming,仲有高反光到似鏡
電腦mon benq ew3270u係32" va,冇local dimming,HDR10但冇DV
咁剔除va panel
43”係咪都係得gx800有local dimming
細過49”真係冇乜得揀
gx800h有local dimming, dolby vision & atmos睇戲揀佢都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞