買電視機換電視機集中討論區(5)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
不過x8000g真係好一般
*** ru7100 同 p記 gx600h都好過 x8000g
不過x8500g好過佢地
4000budget
老母又要錄影
咁多位ching有咩介紹
oled 表現一定最好
Lg oled ok ga 不過打機真係唔太建議oled
q80r 表現/價格夾係中間 以量子點Lcd來計表現都幾接近oled
sony 個 Tri唔識串嘅技術其實都係量子點 不過唔夠q80r抽但平2k 佢係android TV 好處係多app 不過亦唔建議裝過多
都係果句 睇不止啦
Panasonic
P 記gx600
Lg um7400
sony/***電視都冇錄影
OLED ~ 😍😍😍
部電視就死,想換機預算萬幾蚊到,暫時睇左以下幾款

LG B9 OLED,16K,不過成日打機驚佢好快有印
Sony LED 9500G,12K,用開Sony掛牆可直接換最方便
3叔Q80R,14K,都係LED睇Rting好似比9500靚DD

唔知各位有咩高見?
oled 表現一定最好
Lg oled ok ga 不過打機真係唔太建議oled
q80r 表現/價格夾係中間 以量子點Lcd來計表現都幾接近oled
sony 個 Tri唔識串嘅技術其實都係量子點 不過唔夠q80r抽但平2k 佢係android TV 好處係多app 不過亦唔建議裝過多
都係果句 睇不直啦
如果唔限sony
要andriod tv+4k 40-44“ 呢?
啫係點?
X8500g ok ?
照字面解咪 8500> gx600h/x800g
咁係咪一係唔買 一係就8500算?
唔係
只係43吋電視入面 x8500g 有100hz 順啲 打機會好啲
不過43“冇Dolby vision
gx600h 雖然50hz panel 但有齊hdr10+ DV

不過要比較43吋以上就另一事
我主要係想用黎睇netfilx 咋
屋企只能放40-44“
所以就睇下大家有咩推介
其實8500個價位我都ok
定係有其他好推介又平d
問題8500g同gx600個價錢差成千幾兩千蚊
我懷疑sony係咪好少利潤賺。成日P記D機跌得快。sony賣唔出都企硬咁濟
其實你既問題同我差唔多。你都話你我44吋以下。gx600h唔洗諗

而加剩係諗8500G同40吋gx700h

睇你有無sony情意結

40吋gx700h就3900

唔洗我講落去啦
Thx 巴打分析,我最後買左Q80,因為放假打機分分鐘成10個鐘用OLED死硬
one connect box
我覺得係sony香港食水深喎
你睇美帝X950G, 平香港x9500G兩千幾
仲要大家都係mij, 同一spec
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1456636-REG/sony_xbr_55x950g_x950g_55_class_hdr.html
個價都爭幾遠下
唔計sony個牌子情意結
本身x8500g係咪會好過gx700h先?
enjoy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞