搵工搵到好迷茫(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
唉係咁見工但永遠冇回音姐係想點
有冇人可以教下我見工技巧

百發百中 只有我turn down人
搵緊工,有2個offer喺手,而家搵緊14K,5day,唔想sell 野所以轉工

1. team秘書,16K,5Day, double pay, bonus
2. CEO assistant,16K, 5.5Day, 乜都無
而家公司加人工留我
3.舊公司,18K, 5Day, double pay, bonus

點揀
多4000蚊,好難揀

Must be the last one la

18要sell野同見客 24小時on call 又無佣

番咩

公證行

做咩架

調查人地claim保險

好似偵探

幾有前途

好似幾正,係咪好似之前蔡思達個套咁?
點搵架想問?有興趣

無睇佢套野
個post叫loss adjuster
其實幾專業的
得閒上jobsdb 睇下

份工有咩要求?
一定要有degree?
有冇人好似我咁唔知搵咩工
連文員都唔知做邊種好
依家係bank back office做緊
唔想再做contract 所以想轉
自己只係asso grad..

我都係
做緊濕鳩學校文員
2nd interview 完 有機會比人discount 一個grade
依家等通知
2nd interview 完 有機會比人discount 一個grade
依家等通知

完全係侮辱我兩年經驗
依家等通知

完全係侮辱我兩年經驗

有無reason

可能之前間公司 細 做既範圍唔夠大

自己mark下每次interview 有咩不足既地方,估下interviewer 要d咩人(其實都係肯做、醒目、同埋會長做)

fg 之前做兩份assistant designer同secretary intern都係三個月 我已經講到因爲我經驗唔多所以乜都會做會試 都唔知想點仲
我有啲朋友話我個樣出事 因為我樣勁細個 廿一歲似十六七 但係我又覺得冇乜影響 唉好撚灰
上星期五見
見得幾好
仲未有消息

今日都只係星期二
祝你好運

掂左喇 收到電話喇

番咩

公證行

做咩架

調查人地claim保險

恭喜巴打
希望大家陸續有好消息
依家等通知

完全係侮辱我兩年經驗

有無reason

細公司係無出息既
咁你諗住點

佢比offer 個時 話再諗諗 吊下佢引先
唔得就做住再揾
因為佢話比六個月時間 睇下我夠唔夠料升返上去
差3k

自己mark下每次interview 有咩不足既地方,估下interviewer 要d咩人(其實都係肯做、醒目、同埋會長做)

fg 之前做兩份assistant designer同secretary intern都係三個月 我已經講到因爲我經驗唔多所以乜都會做會試 都唔知想點仲
我有啲朋友話我個樣出事 因為我樣勁細個 廿一歲似十六七 但係我又覺得冇乜影響 唉好撚灰

同我一樣
上年grad,做左半年野,個樣成個中學生咁,當初都見左好多份先搵到而家呢份工。我都知經驗少同埋我亦打算長做。奈何而家做左半年就想轉工好似說服唔到人,但唔通明知份工唔ok仲同佢捱一年咩。有啲interviewer仲話想請個mature啲既人,好似暗示我唔適合咁可能我諗多左啦
依家等通知

完全係侮辱我兩年經驗

有無reason

細公司係無出息既
咁你諗住點

佢比offer 個時 話再諗諗 吊下佢引先
唔得就做住再揾
因為佢話比六個月時間 睇下我夠唔夠料升返上去
差3k

呢份個pay好唔好過舊時先
好得過就走啦

少過之前1k 仲要過海
比佢壓到變FG
但學既野會多過舊好多
我祼辭左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞