搵工搵到好迷茫(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
睇完呢個POST, 個個搵文職
無人做藍領

做緊藍領...想搵下文職
大家過左probation後,會唔會加人工?

而家果份加左600

屌我加300咋 冇咩人低賤得過我

日日都好想裸辭

好幾份工過左試用都係冇加人工
日日喺屋企廢 完全唔想返長工 淨係想返下PT就算
讀緊hd想做下文員仔都冇人請
Sales and marketing executive 同marketing executive 有乜分別
有工叫我interview
係咪要sell野 同唔係做in house 工作架?

怕個職位係sales 無掂marketing 嘅野

而家好多工title寫marketing但睇真啲job responsibilities似sales要跑數多

見份工得requirement 無寫responsibility
又無寫幾天工作
但都會去in下先

見啲marketing executive 其實係咪smart causal 得?唔洗formal dressing ?

做唔做地盤仔
想做可以搵我

返工時間係點?學生請唔請?
大家過左probation後,會唔會加人工?

而家果份加左600

屌我加300咋 冇咩人低賤得過我

日日都好想裸辭

好幾份工過左試用都係冇加人工

咁誇
有份响葵興山上
都諗緊去唔去是好
有份响葵興山上
都諗緊去唔去是好

山上? 咩工?
做唔做地盤仔
想做可以搵我

返工時間係點?學生請唔請?

我想做 求pm

Tg: Angus1005
每到六日就好冷清。聽日又要開工揾工喇,推定po先

又要星期一

又要星期一

又到星期一
仆街第一日就遲
俾人屌左幾句

遲幾多呀
宜家做緊地獄sales工,好想辭職,但又未有新工,裸辭唔到,又要日日番去做戲
仆街第一日就遲
俾人屌左幾句

以後要早啲啦....
見工見左二十分鐘(我自己講野有d快好緊張),btw佢冇印到我證書係咪冇機會
二月完啦
二月完啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞