搵工搵到好迷茫(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
收到兩個offer了
但係唔知點揀好
一個南區 高一級 14,000 出雙糧
一個TST Junior post 13,875 睇表現出但係每年都應該多過雙糧
你地會點揀?

利申 住屯門

邊行呀

一個係主題樂園 (南區)
一個係酒店(TST)
都係做event
勿相認

唔係呢行 不過就咁睇梗係TST
淨係車錢車程每日都慳一大節 放工食飯行街又方便D
title呢D野虛名黎架姐

酒店個位係coordinator 真係由低做起
仲要包飯
唉番工放工都慳唔少時間

主題樂園好似幾好玩咁,一定成日有大型event
利申;純9up

可以講埋兩個offer ge 福利去比較下再
收到兩個offer了
但係唔知點揀好
一個TST Junior post 13,875 睇表現出但係每年都應該多過雙糧
你地會點揀?

利申 住屯門

邊行呀

一個係酒店(TST)
都係做event
勿相認

仲要包飯
唉番工放工都慳唔少時間

利申;純9up

其實除左人工同bonus 其他福利都一樣
12 al 醫療個啲都有
主題樂園反而少啲(我諗),我諗唔係好多人會係海字頭公園擺酒
酒店既話可以學多啲野,打好個低都可以轉工轉高title 啲
收到兩個offer了
但係唔知點揀好
你地會點揀?

利申 住屯門

邊行呀

一個係酒店(TST)
都係做event
勿相認

仲要包飯
唉番工放工都慳唔少時間

利申;純9up

其實你都有左答案啦

邊行呀

一個係酒店(TST)
都係做event
勿相認

仲要包飯
唉番工放工都慳唔少時間

利申;純9up

其實你都有左答案啦

你都岩既
聽朝就打去覆佢
跟手要reject 公園個offer
應承左又要reject好似好衰仔
有冇人好似我咁唔知搵咩工
連文員都唔知做邊種好
依家係bank back office做緊
唔想再做contract
所以想轉
自己只係asso grad..

呢d 有咩路數易揾d
想入行都入唔到
網上揾淨係得agent 有
但apply完淨係得一個肯in我
仲要in完冇通知
邊做邊搵緊工 希望搵到份近啲 時間穩定啲 又人工高少少既工

朋友番緊咩?

診所 頂唔順個同事 同過老細講 佢地聽完就算 所以遞左信走

其實唔洗同老細講 直接遞信
老闆通常都唔會理哩啲野

都係有講到 因為條氣chok住
邊做邊搵緊工 希望搵到份近啲 時間穩定啲 又人工高少少既工

朋友番緊咩?

診所 頂唔順個同事 同過老細講 佢地聽完就算 所以遞左信走

想問如果冇相關經驗,做診所有冇一萬?

應該衰極都9000 你真係想做診所既搵間近啲有9000 好過遠既有10000
有冇人好似我咁唔知搵咩工
連文員都唔知做邊種好
依家係bank back office做緊
唔想再做contract
所以想轉
自己只係asso grad..

呢d 有咩路數易揾d
想入行都入唔到
網上揾淨係得agent 有
但apply完淨係得一個肯in我
仲要in完冇通知

係囉
我都想做都唔知點入行
做緊咩位?
我識人有親戚介紹去做
新工返左幾日 有三個interview
quit左去in
新工返左幾日 有三個interview
quit左去in

有意思咩?
你話有3個offer就quit
Interview=請?

可能宜家嗰份唔好
Sales and marketing executive 同marketing executive 有乜分別
有工叫我interview
係咪要sell野 同唔係做in house 工作架?
Sales and marketing executive 同marketing executive 有乜分別

我估要跑數

怕個職位係sales 無掂marketing 嘅野

怕個職位係sales 無掂marketing 嘅野

而家好多工title寫marketing但睇真啲job responsibilities似sales要跑數多
好灰呀屌
屯門撚見到有份返話屯門
點知佢話頭三個月要返東涌
好遠
新年後情況冇好過,冇工腥

個市究竟係差定點
又話新年後會好啲

個市究竟係差定點
又話新年後會好啲

屌,我都以為係,搵咗同區萬寧做住先,日日俾人小
有幾多人係裸辭?
咩情況吓你地先會裸辭?
有幾多人係裸辭?
咩情況吓你地先會裸辭?

未過試用期,份工又好惡頂
有幾多人係裸辭?
咩情況吓你地先會裸辭?

未過試用期,份工又好惡頂

份工惡頂
請唔到假見工
又知道自己走硬
咪索性裸辭

有offer 啦
14k 一至五, 驚過唔到試用期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞