搵工搵到好迷茫(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
搵到灰
邊做邊搵緊工 希望搵到份近啲 時間穩定啲 又人工高少少既工

朋友番緊咩?
見到個市咁,我諗我分分鐘搵唔到
等完約變失業
等完約變失業

我都搵到啦

搵到咩
咩event工?
如果喺jobsdb到寫咗expected salary係$12000
之後間公司打嚟約interview
我再上網搵下間公司,見間公司都幾有錢,in完開返$13000 會唔會有啲厚面皮
等完約變失業

我都搵到啦

幾時開工呀巴打
如果喺jobsdb到寫咗expected salary係$12000
我再上網搵下間公司,見間公司都幾有錢,in完開返$13000 會唔會有啲厚面皮

間公司有錢同出幾錢請人,兩樣野嚟喎

我見之前啲開post問
話開幾錢都請
我估一定間嘢好惡做

我見之前啲開post問
話開幾錢都請
我估一定間嘢好惡做

請左再同佢bargain la
今日又係無工岩
下個禮拜有新工返

朋友番緊咩?

診所 頂唔順個同事 同過老細講 佢地聽完就算 所以遞左信走

朋友番緊咩?

其實唔洗同老細講 直接遞信
老闆通常都唔會理哩啲野
下個禮拜有新工返

幾時到我

朋友番緊咩?

想問如果冇相關經驗,做診所有冇一萬?
有冇人可以教下我點好
一路搵左個零月工、send左勁多次cv
見過三間、得番一間係話請
我自己開13k、佢開我12k
話咩過左probation會加番人工
我應唔應該做好定再搵下其他工?
因為我個intern再過多個星期就完
下星期就返工,佢叫我聽日上去簽約仲話帶我參觀,仲講大概我要做啲咩,過程大約兩個鐘
有冇人知鴨鴨點入行
下星期就返工,佢叫我聽日上去簽約仲話帶我參觀,仲講大概我要做啲咩,過程大約兩個鐘

幾好呀........

幾好呀........

有咩咁好,份工人工低,只係時間好,同埋佢肯請得半年經驗既我
不過有咩就做咩啦,騎牛搵馬,其實各位如果冇野做既話就打住PT先啦,唔好比自己頹落去,我由11月廢到過左年先搵工,如果唔係撞到個教過我既老師鼓勵我,我都好難有心機去搵工

幾好呀........

有咩咁好,份工人工低,只係時間好,同埋佢肯請得半年經驗既我
不過有咩就做咩啦,騎牛搵馬,其實各位如果冇野做既話就打住PT先啦,唔好比自己頹落去,我由11月廢到過左年先搵工,如果唔係撞到個教過我既老師鼓勵我,我都好難有心機去搵工

已頹
就算騎牛搵馬
都唔知應該騎邊隻牛
Jobsdb好似無工份岩我

唔想再做返19打雜
但如果3月尾都搵唔到隻牛
唯有認命做成世打雜
屌好撚驚呀而家,本來有offer但見人工太低咪問hr有冇得高d
點知hr打黎話某d原因而改簽約日期但冇確實邊日簽
我係agent聽到有其他人係今日簽約但我on99冇得簽
早知係咁就唔打電話傾數啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞