搵工搵到好迷茫(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
終於有interview 啦

In咩
見工見左二十分鐘(我自己講野有d快好緊張),btw佢冇印到我證書係咪冇機會

咩工嚟架?
見工見左二十分鐘(我自己講野有d快好緊張),btw佢冇印到我證書係咪冇機會

咩工嚟架?

文職
頭先去見工做test
間公司仲用緊excel 2003
啲位有啲唔同 搞咗勁耐都搵唔到合併儲存格

咩工嚟架?

文職

你見文職有冇著suit

In咩

Admin assistant
頭先去見工做test

哩啲公司
唔做好過做

In咩

我呢排都搵呢類型嘅工
你幾時in呀
頭先去見工做test

哩啲公司
唔做好過做

可能部notebook舊啫
我見入面office唔係用呢啲

In咩

我呢排都搵呢類型嘅工
你幾時in呀

星期三 新一個月 新希望
頭先去見工做test

哩啲公司
唔做好過做

係喎
無諗過

剩係見過一份工要written test 同 excel
頭先去見工做test

哩啲公司
唔做好過做

係喎
無諗過

我寧願做test都唔想答問題
頭先同個日本老細傾咗幾句就做test
頭先去見工做test

哩啲公司
唔做好過做

係喎
無諗過

我寧願做test都唔想答問題
頭先同個日本老細傾咗幾句就做test

可惜有啲公司in一大輪仲要test
如果前幾日間公司打比我phone interview 左,話會sd email 俾我間公司地址同啲form 我填,約黎緊星期三上佢公司interview,但我仲未收到個email,佢打黎個電話又係私人號碼。我上網揾到個公司地址,應唔應該照上去?
如果前幾日間公司打比我phone interview 左,話會sd email 俾我間公司地址同啲form 我填,約黎緊星期三上佢公司interview,但我仲未收到個email,佢打黎個電話又係私人號碼。我上網揾到個公司地址,應唔應該照上去?

上網搵唔搵到公司電話?
搵到既打去問下先

上網搵唔搵到公司電話?
搵到既打去問下先

岩岩收到email 啦,thx絲打
頭先衰on9 見衰左份好工

咩工嚟架?

文職

你見文職有冇著suit

冇,smart casual 算
Event 斷六親工作
利申:做過formula E , wine and dine ....

有人想知再講

係負責邊方面?production?

公司做Construction
你event見到既野我公司都有做
我個位就係要做安排成個工程順順利利
包括睇撚左工人做野
千祈唔好入行

Ching番邊間
有少少興趣想知更多

How
岩岩見完文職,又係等通知
岩岩見完文職,又係等通知

有冇問佢要等幾耐

點衰法呀

點衰法呀

因為我張畢業證書勁大張
要另外搵公文袋裝 再用手拎
我臨走既時候漏左張cert係間公司果層廁所
15分鐘後我行到勁遠先發現張cert 漏左係人地公司
之後我打電話比見我個hr
叫佢可唔可以幫我hold住張cert, 我番轉頭拎番走
明明見我個hr本身幾滿意我
結果比我on9行為 扣晒分
我好想做呢間公司架
無啦無啦今次
而家我大受打擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞