搵工搵到好迷茫(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
諗諗吓又淆底唔敢裸辭
真係好撚無用
Event 斷六親工作
利申:做過formula E , wine and dine ....

有人想知再講

係負責邊方面?production?
我其實好想做event production嗰邊,對其他工都冇乜興趣。但問題係自己根本冇實質相關嘅經驗,見工幾份都係冇結果。係咪應該放棄
Event 斷六親工作
利申:做過formula E , wine and dine ....

有人想知再講

係負責邊方面?production?

公司做Construction
你event見到既野我公司都有做
我個位就係要做安排成個工程順順利利
包括睇撚左工人做野
千祈唔好入行

睇撚住工人做野先岩
日曬雨淋

我以為event 只有商場/室內
咁多人有性趣
我而家都諗緊d 野自己搞埋好定係又請番個
應該請pt 都得
如果文件ok
人又正常
挨得悶
想轉長工都得

呢個offer真係唔錯
返新工做咗個零月
6日工 得7日年假
搵緊下份工

哇 比我就無20k都唔做
我其實好想做event production嗰邊,對其他工都冇乜興趣。但問題係自己根本冇實質相關嘅經驗,見工幾份都係冇結果。係咪應該放棄

production大概做d咩?
範疇包括咩?

定係應該講operation 大概就係揾vendor,做sourcing,跟set up
17k 返5日contracter但兩年轉一次公司簽新約
但無得升又無野學

想搵工又唔知可以搵咩
利申:it 狗
留名先
利申:騎左牛差唔多一年
知做event辛苦,我自己都唔知點解想做
其實做planning嗰邊都有興趣,只不過都一樣係冇經驗咁解。cv吹到,見工嗰陣問多兩問都吹唔到。循環又出現,冇經驗冇工,冇工冇經驗。
哪有工send

今日啲工好少一封都sd唔出

得個agent打黎踩我
佢話幫我apply睇下點
次次講哩句代表:我即將消失

今日都無send CV
哪有工send

得個agent打黎踩我

今日都無send CV

失左幾耐
哪有工send

得個agent打黎踩我

今日都無send CV

失左幾耐

三個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞