搵工搵到好迷茫(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
如果個post叫你submit cv to xxx & xxx,你地會直接apply now算定係揾哂2個人嘅email出黎一人sd一封??

求救
升到某個位搵到18k 一個月
可能轉行要落返去14至15k
係咪好折墮
好想搵 D 5 日工作天 返 9-6 or 10-7 既工

有邊個唔想

有邊個唔想

呢啲基本要求黎

有邊個唔想

下份工一定要搵5日工作天
mech jj lm
呢個時間都有人打來約interview 問我識唔識excel,今年幾歲
u grad既巴絲打們都煩搵工
我就連hd都唔讀quit埋
好撚迷茫
好撚迷茫

點解quit,搵左幾耐工
好撚迷茫

如果體能無咁差就考紀律部隊啦 又或者學門手藝 quit hd 反而無學歷包袱
返工第二日
之前收我offer條撚樣搵返我
頭也不回 狗也不屌

咁pk,俾左offer又收翻
好撚迷茫

如果體能無咁差就考紀律部隊啦 又或者學門手藝 quit hd 反而無學歷包袱

好撚迷茫

點解quit,搵左幾耐工

無興趣為主,個科又多人爭。。。
本身有份pt,6日,每日10個鐘就會18k
無前途可言
好撚迷茫

近視+紋身
如果唔係可能做左狗
好撚迷茫

近視+紋身
如果唔係可能做左狗

好仔唔當差
btw台灣讀完year 1 quit撚左了
如果個post叫你submit cv to xxx & xxx,你地會直接apply now算定係揾哂2個人嘅email出黎一人sd一封??

求救

SD 曬啦, SD多封EMAIL 唔洗好多時間

咁樣重覆左唔會好奇怪?
好撚迷茫

近視+紋身
如果唔係可能做左狗

好仔唔當差
btw台灣讀完year 1 quit撚左了

你又點解唔讀
學歷都唔想做狗啦

求救

SD 曬啦, SD多封EMAIL 唔洗好多時間

咁樣重覆左唔會好奇怪?

兩樣都做呢樣野係可圈可點
個個hr解讀唔同
因為最後duplicate都係file其中一個
但工作量會多左(要揀)

個人建議send份工整既email+cv
然後ref要清楚註明返

禁apply掣其實唔知求職網幫你gen到個email layout點樣
收過啲排版爛晒唔跟行距間距既
都唔知個網問題定求職者data editing問題
但觀感就一定打左折扣
利申幫緊公司請人
loss adjuster

好似真係好有趣喎

有 offer 個位巴打, 可否講下點解你知道有依種工, 同埋你之前係咪做保險架 ?

我經驗唔多
做過半年保險(support 類)
Quit左之後咪報返保險工

單係loss adjuster 都見左三間
又有frd做緊
已經知道晒d套路
最後掂左

見到巴打回D post都幾串
天后返?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞