搵工搵到好迷茫(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
三大乞食科就畢業,日日都好擔心
有沒有人已經半放棄狀態

已經好hea搵工
哩幾日無apply工
又無interview

經歷過8個月空白
番左半年,又搵個一個月
我會唔會咁就一世
有沒有人已經半放棄狀態

已經好hea搵工
哩幾日無apply工
又無interview

我都係,只不過啱啱見到一份好有興趣嘅先apply左
經歷過8個月空白
番左半年,又搵個一個月
我會唔會咁就一世

翻左半年就遲左?點解?
經歷過8個月空白
番左半年,又搵個一個月
我會唔會咁就一世

翻左半年就遲左?點解?

因為日日對電腦
都唔洗講野
半年完左約就無續
我都講下先
失業左半年,岩岩搵到份工得11k
見佢近近地做住先,都唔知自己想做咩,唉
我都講下先

咩工來架,巴打

店鋪文員
以前做開sales,唔想做啦
同埋我想簡d放星期日既工
有沒有人已經半放棄狀態

已經好hea搵工
哩幾日無apply工
又無interview

唔好放棄
我都講下先

咩工來架,巴打

店鋪文員
以前做開sales,唔想做啦
同埋我想簡d放星期日既工

Agent好多工都 不過我太廢!
咩remittance ,teller

我冇試過agent搵工呀,聽聞好多都吸血鬼
得中五,英文差,冇咩選擇....
有沒有人已經半放棄狀態

已經好hea搵工
哩幾日無apply工
又無interview

我都係,只不過啱啱見到一份好有興趣嘅先apply左

一撚樣
反而新年前後個D時間工又多種類D in都in左幾份 但都未有回音
成日聽人講話新年後多人走但完全唔覺多job ad
啱搵到份admin工 5.5 day 試用期13K
兩年約 過左試用要半年通知 覺得困身
啱簽左約 又好驚唔啱
啱簽左約 又好驚唔啱

半年通知咁耐
啱簽左約 又好驚唔啱

半年通知咁耐

直接under老細 跟啲野可能personal啲
No pay sick leave 7日al
應該學到野嘅 但係grad咗出黎第一份
呀姐都話會辛苦 睇下做落點先
啱簽左約 又好驚唔啱

半年通知咁耐

直接under老細 跟啲野可能personal啲
No pay sick leave 7日al
應該學到野嘅 但係grad咗出黎第一份
呀姐都話會辛苦 睇下做落點先

咁希望岩你做啦加油
點解個電話唔識響咁
有冇人搵緊採購/supply chain嘅工?
見到人地睇左我cv,但係冇電話打黎 我電話一定係壞左

共勉之
今日仲要比老豆鬧我廢物

共勉之

一定係
無工 > 無錢買電話 > 電話唔響 > 無工
邊做邊搵緊工 希望搵到份近啲 時間穩定啲 又人工高少少既工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞