搵工搵到好迷茫(2)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
兩點半又有個interview
雖然都幾開心,又有個機會
但一諗起又要對住hr d嘴臉同問題就覺得難頂
仲要扮到好有自信同死狗咁既笑容

唔洗睇到自己太低微
商業社會 明買明賣
佢覺得你適合就請你
你覺得價錢啱就做
又唔係乞求佢比份工你

三月了 三個月了

半年了

Interview 都無?

in撚左差唔多廿幾間
我想做嗰行市道又唔好又要經驗
喱家搵office工又係見完冇覆過

廿幾間同一行?
本身有經驗開價太高?

得三個月經驗 啲人都唔會當係一回事啦
我quit u之後就keep住搵同一行
係近喱三個月先乜都sd下cv咁(office, admin assist. etc
都係嗰句啦佢地睇完我cv要我去in但之後又冇工請真係好撚灰

開11k...其實都已經好撚低。。。

搵admin assistant 個啲都有機會高過15k
你試下...

定係搵agent幫你去hsbc個Contract KYC 做住先拎經驗入銀行
但一定惡做

hsbc kyc 唔惡做喎

我都係
有時hr nice
Line manager 係閪人

in撚左差唔多廿幾間

廿幾間同一行?
本身有經驗開價太高?

係近喱三個月先乜都sd下cv咁(office, admin assist. etc

你試下...

定係搵agent幫你去hsbc個Contract KYC 做住先拎經驗入銀行
但一定惡做

唔惡咩
早知一早叫agent apply
但係會去石門
我住勁遠
呢到有無巴絲係做飲食

in撚左差唔多廿幾間

廿幾間同一行?
本身有經驗開價太高?

你試下...

但一定惡做

唔惡咩
但係會去石門
我住勁遠

唉好撚柒灰 個個都有新工番 我就係撚咁in但冇工番
HSBC KYC hea
我都想做 但唔知邊度搵agent
(無經驗 & 轉行...)
同埋會有免費shuttle去石門

廿幾間同一行?
本身有經驗開價太高?

你試下...

但一定惡做

唔惡咩
但係會去石門
我住勁遠

唉好撚柒灰 個個都有新工番 我就係撚咁in但冇工番

我未有咖

試下apply admin
如果已經唔執著搵返個行

可以係邊到上車?

可以係邊到上車?

你要問返呀
我記得好多區都有
我只記得青衣區係青衣城

http://hk.jobsdb.com/hk/en/Search/JobAdSingleDetail?jobsIdList=100003005082368
巴打試下contact哩位agent 最底有電話

可以係邊到上車?

你要問返呀
我記得好多區都有
我只記得青衣區係青衣城

Agent無提過
好多agent公司搵我
我話太遠
佢地都無提過有shuttle
浪費我3個月

http://hk.jobsdb.com/hk/en/Search/JobAdSingleDetail?jobsIdList=100003005082368
巴打試下contact哩位agent 最底有電話

多謝你
6 MONTHS CONTRACT...

可以係邊到上車?

你要問返呀
我記得好多區都有
我只記得青衣區係青衣城

Agent無提過
好多agent公司搵我
我話太遠
佢地都無提過有shuttle
浪費我3個月

唔知係咪因為唔同agent所以未必有
但我記得hsbc石門係有shuttle提供
班次唔密但好準
fg第一份工得11日AL
6 MONTHS CONTRACT...

唔係哩份
只不過hsbc個份都可以搵佢
我搵唔返HSBC 個ad

我今日三點都有interview,一齊加油

差不多
通常一年加1-2日
hsbc contract得7日咋...

差不多
通常一年加1-2日

唔係喎
有啲agent俾到14日
如果岩岩個間得7曰
我俾間agent有14日嘅係你
三月了

三月了 三個月了

半年了

in撚左差唔多廿幾間

廿幾間

巴打加油
真係會in到頹

差不多
通常一年加1-2日

唔係喎
有啲agent俾到14日
如果岩岩個間得7曰
我俾間agent有14日嘅係你

AL我反而唔太在意
寧願個POST有興趣 / 想入嗰行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞