『薪火Post』BNO續期資訊(41) 繼續香港終局延長戰:行動尚未成功各位仍需努力

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
咁副署果個問題呢
Bno冇過期
我17號下午寄, 而家去到Liverpool 等緊派件, 應該英國時間今日到
個案分享下
BB相 過期Passport 去申請 冇副簽 比身份 特衰 地址證明
但冇阿爸出世紙 結婚證明 剩比身份證
剩比阿媽 出世紙 過期BNO副本 身份證

琴日收到
明白
而家我個case應該係因為英國嗰邊個郵局成功派遞我啲文件去目的地地址(i.e. 利物浦Passport Office), 但係Passport Office重未更新我個記錄
所以會繼續等
幾時Join queue ?
新舊System
點解有d手足要寄埋特衰護照過去嘅?
Passport Office喺英國時間今日朝早已經話收到我啲文件
希望會順順利利approve我嘅申請
有別國護照要比HMPO知
用新system
6月3果面收到
唔該手足
啱啱先比班friend屌我話咁遲先續,搞到手續麻煩咗

另外想問下幫我副簽嘅人要唔要彩印埋佢本bno寄埋去?
睇doc呀
我星期六(6/15)普通空郵掛號,尋日(6/19)下午成功送達,joined processing queue
咁樣睇嚟空郵掛號個速度同Speedpost不相伯仲,甚至好過Speedpost, 雖然Speedpost 可以俾我睇多幾個progress points
火掌
我4/6 收到
我有父母 結婚證明
但冇佢地身份證

仲Q 緊
18號寄 DHL
頭先睇DHL tracking話簽收咗
唔知幾時開始排隊
我5月30日已簽收都仲排緊隊。不過我係報失再申請的。
想問下BNO過期既可唔可以做副簽
我搵極唔係揸馬桶蓋既就係一樣過期未續
Speedpost 要$230-$250,空郵掛號$5x
都差幾遠下
其實點解呢度會叫人用ems係因為信唔過royalmail
(EMS喺parcelforce)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞