『薪火Post』BNO續期資訊(41) 繼續香港終局延長戰:行動尚未成功各位仍需努力

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
why not both?
係,佢哋一望利記地址,就自然會自動波....
想問下 我d 住址証明都係中文 (稅單有我英文姓名,但地址係中文),咁得唔得?
你入英文
但係你畀中文嘅address proof畀佢
佢點proof?
咁如果 我用公司contract 當住址証明,但個名上面有我全名加英文名(Tom, Chan Tai Man), 但我身份証上面個名係Chan Tai Man only, 咁又得唔得?
名,address都要同你輸入嘅一樣㗎
如果唔係點proof你交嘅嘢係申請人本人嘅
又點證明申請人本人的的確確住係你申報嘅地址呀?
MPF 信都有你個名同地址啦
無嘅話去民政署宣誓(英文版)咪得
呢排咁多urgent questions on Hong Kong
咁邊個頂佢個位去國會到講廢話

confirm identity 張form黑白得唔得
發覺而家bno難咗偷雞行EU,荷蘭機場都只係開egate俾EU
但我行All passports都無印....
其實多唔多成功例子
因為我都係無current BNO朋友 , 但有個FD既FD話可以幫我簽 但要等1個月後先OK.. 所以都有諗過依條路

同埋想問下一般交左錢後要90日內做好哂所有submission?
一日唔齊佢都有機會叫你補交
有無巴打幫手countersign
自拍+身份證+連登ac+1000字介紹自己
麻煩睇完doc再黎問
牙佬D egate用到bno
連機都唔識分
Madrid
副簽張form 嗰度寫住以下嘅字

Give the applicant:
• the completed form – don’t fold it
• a photocopy of your passport’s photo page – unless you’re a UK or Irish passport holder

咁如果副簽人係拎BNO,佢要唔要俾passport copy 我?

因為佢唔見左本BNO,而另一個friend 過左期好耐

我知有copy 一定係最好
副簽張form 嗰度寫住以下嘅字

Give the applicant:
• the completed form – don’t fold it
• a photocopy of your passport’s photo page – unless you’re a UK or Irish passport holder

咁如果副簽人係拎BNO,佢要唔要俾passport copy 我?

因為佢唔見左本BNO,而另一個friend 過左期好耐

我知有copy 一定係最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞