『薪火Post』BNO續期資訊(41) 繼續香港終局延長戰:行動尚未成功各位仍需努力

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
上咗govuk睇咗需要幾多時間未?
lm
父母內地結婚 內地出世 張證明書係中文 咁我應該點樣翻譯做英文 ?定我應該直接寫 張紙話missing 係味仲好?
想問有冇巴絲試過幾個fd嘅申請,一齊速遞寄過去?
有. 各自入袋, 之後一個大公文袋
仲要係同一個副簽
Your application is in the queue
我今朝啱啱寄咋
好緊張
各位早晨
我31號都未有回音
要等下
寫信解釋
原因 : 父母中國大陸結婚及出世
同你同一日到 岩岩收到email話approved
我想問問CHING, 張paper form 同 D document 係一齊寄定分開寄..
我去到ask someone to confirm 個stage...我朋友填哂資料但過唔到,
所以要用paper form...
Lm
點解要分開寄
咁快?我23/5 queue,仲未有動靜,公平咩??
對唔住 爬完文搵唔到答案

想問所需文件係咪包括出世紙? 因為我唔係香港出世,但出世內一年就黎左香港同埋拎左BNO,唔知應該比咩出世紙佢...

由出世到而家廿幾年冇續過
等左個幾月都算叫正常官方答案係6個星期
只係唔少人遠遠早過兩星期就Approved
有巴打四月尾已Join Queue未有回音,本人就五月中Join Queue
之前個薪火POST講過HMPO唔收登記事項證明書,我已經去左民政署宣誓,問過HMPO話宣誓紙會收,於是我寄左去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞