『薪火Post』BNO續期資訊(41) 繼續香港終局延長戰:行動尚未成功各位仍需努力

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
其實睇清楚張form寫乜好難咩
因為我諗左好耐究竟BNO算唔算UK passport
頭先睇多兩睇個doc,睇落BNO係UK passport

BTW, thanks
而家希望走嗰陣個IO唔識分,因為我會搭返uk
手機影我試過過到佢個system (我submit果張用無反相機影)
關鍵我覺得係背景,我用以前買落果d白色背景布
冇類似嘅野可以搵白色/淺色牆試下
去app store dl 啲passport 影相app,揀英國passport,佢會set 埋size俾你
再搵一幅白色牆自拍/搵人幫你影,要求睇返佢個網講
如果你影得唔好,你upload 嗰陣佢會提你有咩問題,如果無提你就應該ok
我啱啱申請完攞到BNO,祝巴打順利申請
我應該原本都好快,queue 左一日唔夠已經處理緊,點知話張相唔得希望唔會拖好耐啦
睇返tracking 尋日寄 而家本野係德國LEIPZIG
經過LEJ 再轉去LIVERPOOL
睇晒頂頭啲Post先問 BTW 14樓講VISA條Link死咗

上年續返BNO順利拎到 想用嚟去美國旅行,我應該好似BC咁申請ESTA,定係好似特衰咁申請觀光簽證?

查過ESTA個網好似寫英國護照要有英國居留權至申請得,但張Form國藉又可以填BNO

有無人試過ESTA申請到?謝
問咗最有可能幫我副簽果位同事
話本BNO唔見咗
申請唔到鳥
寫信解釋
我上網填 但係系統冇彈填祖父母資料個頁是正常嗎?
以後都係乖乖地過期前半年就續,費撚事麻煩
唔明
有填父母資料就唔洗填祖父母資料
你幾時有BNO去美國冇免簽嘅幻覺
係幾時有BNO去美國有免簽嘅幻覺
一路行一路打字嘅下場
你用中國護照同英國護照做比較?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞