『薪火Post』BNO續期資訊(41) 繼續香港終局延長戰:行動尚未成功各位仍需努力

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
問之前有睇曬doc嘅話唔會有呢啲問題出現
你自己揀咗online?
講白一點
Your countersignatory must have a current British, Irish or other EU, US or Commonwealth passport.

https://www.gov.uk/countersigning-passport-applications
即係我用down呢form就等同第一條link叫我做既野?
我冇揀過,我一路填form,去到最後就係咁
比完錢先有得揀印form
我只係比較關心副簽果到,因為我見到第一條LINK亦係佢SHOW比我睇果條, 佢果到寫要有UK passport, 唔同第二條link果到寫話英聯邦都得. 因為我朋友得加拿大passport..
屌上面D人咪答晒你囉
個Post 咪有個台灣駐港機構email覆咗特區入過境之後BNO都一樣可以憑入台證赴台

你個fd 九成九係衰其他嘢啦
明白了
首先呢個post冇人識你兩年以上
自拍+身份證+連登ac+1000字介紹自己
唉比晒錢先知新system一定要有副簽
而家hold左係到
如果申請衰左,佢會唔會寄返啲野俾我
冇副簽都成功
但我冇唔同時期既相
剛剛去圖書館搞妥左. update地址, book左本旅遊書同改左郵寄書面通知.
想問下張書面通知係咪抬頭有我新地址? 定係信封有而我要連埋信封寄DHL?

btw, 呢度旅遊台, 我book左本係講去塞浦路斯, 一陣去公海問下有絛巴絲去過? (特別係北塞)
兩個個案分享,BB相,過期BNO passport,
兩份同一時間寄,
第一份有個人、父母出世紙正本,父母結婚證明正本,唔洗填祖父母資料,副簽揸特區護照,17/6 顯示收到文件,第二日Joined processing queue,用咗3個幾鐘批,21/6已經收到新BNO

第二份申請有個人出世紙副本,父母離婚證明副本,大陸結婚證明副本,冇父母出世紙,填祖父母死哂,有另外解釋點解提供唔到,副簽揸特區護照,17/6 顯示收到文件,尋日自行補寄一堆父母資料副本,繼續等
寫信解釋

17號寄 (DHL)
琴日話收到Doc.同埋join埋queue
希望之後順利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞