『薪火Post』BNO續期資訊(41) 繼續香港終局延長戰:行動尚未成功各位仍需努力

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
一齊寄咪得

同埋online副署淨係for住喺英國本土嘅人
有咩分別
有加籍仲用BNO做乜
仲會訂架咩
上年去都唔係釘

已經寄出想問下點樣track 佢去到邊
13號佢地話收到 今日19號喇好心急
我同你錯同一樣野呀!但我唔記得夾埋個reply
有幾張係釘上去,就算貼,都驚起爛d花紋
有啲舖仲釘架,大阪東京就好啲釘一粒,其他舖嘅見你有單就用膠紙痴埋一齊就好啲。唔似得兩年前去熊本咁釘三粒釘落去咁激,我都費事甩出嚟,由得佢係度,上年中去東京,關員見到話唔駛甩,今次大阪又無叫我甩,咁我唔理佢由得佢仲釘係度就算。佢哋話要甩就等佢哋幫我甩出嚟。

我估睇舖頭
前幾個月去過大阪,退過兩次稅
啱啱check返,一張釘落去,一張痴落去
求其啦 passport係攞黎用 唔係攞黎欣賞打飛機
爛咗咪爛咗
冇父母同祖父母出世紙、祖父母結婚證明、父親歸化證明,23/5 queue。(全部有交書面解釋)
我填左屋企固網電話,所以收唔到SMS,靠email收通知。
sorry講得唔清楚
想問下寄文件去hmpo時
hmpo個電話你地填咩number?
我自己就
4/6 收到仲Q 緊
交左
1. HKID 彩印
2. HKSAR 彩印
3.正本出世紙
4. 正本父母結婚證明
5. 正本地址證明
6. 正本舊小學雞樣過期BNO
7. 副簽表格,搵朋友BNO Holder

HMPO 條隊真係唔知點排
印象中我佢俾我個email內只得hmpo地址同PEX號碼,冇電話號碼,所以冇寫.. (空郵掛號)
設計夠靚
咁你有冇欠乜冇交?
想問下收件人電話你地填咩NUMBER?
佢只係畀個地址無畀電話NUMBER
我填左屋企固網電話,所以收唔到SMS,靠email收通知。
sorry講得唔清楚
想問下寄文件去hmpo時
hmpo個電話你地填咩number?
印象中佢俾我個email內只得hmpo地址同PEX號碼,冇電話號碼,所以冇寫.. (空郵掛號)
唔可以唔寫嘅話用Passport Adviceline嗰個就得
本加籍passport仲好J!
你其實回應緊邊個
話啲退稅單釘到啲紙
咁真係唔知,要等有經驗師兄解答..
哦,原來師兄係幫手解答,唔好意思,睇錯..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞