『薪火Post』BNO續期資訊(41) 繼續香港終局延長戰:行動尚未成功各位仍需努力

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
用iphone自拍,1 take pass
https://youtu.be/Ha5VPXZ3ILs

How your passport is made
Home Office岀品

如果就咁睇段片既話,即係d紅皮唔係印定先?
20號條隊勁到顛 呢個post三個20號queue 三日內批
今朝寄到收左件不過仲未轉Documents received
DHL update 今朝HMPO 收咗 跟住係等
出面開post冇人回唔知呢度有冇巴絲幫到手
過幾日用bno去越南
琴日喺vietnamvisapro.com申請落地簽證
國藉得"United Kingdom"揀,冇細分bno
今日收到佢地email張入境紙竟然寫左United Kingdom British Citizen
即刻send email叫佢地改返British national overseas
想問如果改唔切嘅話可以點做
我見好多申請越南visa嘅網都係得uk揀
咁bno應該揀咩
有冇人有經驗用bno網上申請越南簽證

GSTQ
預delay 1-2日啦
真係靚到要貼堂
Zip code 我自己係填N/A或NIL😉
PS:佢哋應該知香港冇postcode
我用Speedpost寄出
甘HMPO會用DHL,UPS定其他方法寄返香港?
DHL ONLY
我洗5洗另外比錢
想問下你,我以下情況彈鐘機會率高嗎?
06年到期, BB相,寄左以下文件:
父母結婚證書彩印
自己出生紙彩印
父母出生紙黑白印
身份證雙面彩印
花旗國公民老師countersigned form(連photo copy資料頁)
BNO正本
未過期CNO彩印(所有頁)
過期CNO正本(做face identifying)
mpf statement做地址證明

本護照搞到我成日以為佢係個海灘隔離
屌佢老味
Push
巴打喺newcastle附近
無交小野做咩要彈你?
想問下大家,有無人遇過收到你本bno有錯,之後搵HMPO 搞,佢用左幾耐先覆你同埋大概幾耐先收返reissue嘅passport?

利申,我今次唔係續bno,只係第二個政府機關出錯咗一份文件,宜家send咗email,只係想知下做嘢咁hea嘅英國政府要用幾耐去出返正確嘅文件比我,預計下時間
你......
仲快過我轉status
Sam gor報完失未
有冇人幾得好幾個Post之前有巴打Post左有個Blogger
用本錯體BNO去日本比人遣反
http://www.etnet.com.hk/www/tc/diva/travel/thebackpacker/38266
佢真係做左5年BOTC都唔知
甘auntie
5auntie
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞