『薪火Post』BNO續期資訊(41) 繼續香港終局延長戰:行動尚未成功各位仍需努力

1001 回覆
38 Like 4 Dislike
影到成本藍色禁

嚇死我
有分別
我上網自己check一直只係joined queue(5月9 joined)
我前日頂唔順成2個月
我webchat問佢 佢話我已經係under examination
因為我都寄左本特區正本去 我好concern同佢講我7月中就要飛 我好驚趕唔切
我仲話我send左paper request去要求document return
之後我下一日就收到email話我批左
但一直個status都只係joined queue

所以你如果真係急 不妨webchat追下
Received!!!

我自己就唔急
同知要飛所以留咗廁板正本係身 全彩印晒比佢
諗住6weeks 冇反應先webchat問下
有冇人都係24/6 delivered 但仲未轉status received?
咁快手,痴線
琴日print 係咪星期一會收到
DHL ? 我見佢email 寫DX delivery
你預2-3日乜都到
我有兩張屋企人話當時可以任攞

So after looking at the application, I can see that it is awaiting to be picked up by an examiner. Once it has you will get a message with a date of completion.
How long will it take usually?
Unfortunately, I couldn't give you a time scale at this moment as it has not been looked at yet.
頂,點解當時可以任拎,屋企人又唔同我拎多幾張🤦🏻‍♂️
因為要比錢
利申有三張
好,再問問
出世紙我老豆當年都幫我拎多咗幾張
收到sms
2號到 準備搵屋企人代收
我上星期打咗去report loss passpart 個女職員叫我可以重新申請本passport
但我見有人又話要返reference no. 其實使唔使
好煩惱 喺webchat度問 剩係問我攞資料 冇講之後要點...
絲打唔比用藍字咩
6月10 join隊伍,今日都未郁
Web chat 完個邊有客服幫手追進度,大家可以試下
WEBCHAT係搵個公務員人手幫你問HMPO公務員你個CASE點樣

#唔好激嬲HMPO啲公務員啊
你中左之前個巴打條快隊
我曾經都幻想會中呢條隊
想問下巴打你係咪會收到sms話你聽批左
呢度好多巴打都係24號寄到
個個都排緊隊了
你真係唔好彩
如果BNO team個個staff都有佢呢種效率我諗而家申請應該唔會塞車
起碼唔使成班係度mon住咁緊張先
我都已經放棄左日日上去睇,幾日先睇一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞